OpdrachtenSeizoen 19

 • In zicht Aflevering 1

  Een groep Colombiaanse dansers geeft een spetterend optreden op het dorsplein. De kandidaten worden door hen de dansvloer opgehaald, maar letten ze intussen wel goed op hun danspartner?

 • Rondje om de kerk Aflevering 1

  De kandidaten rijden op fietsen door het dorp. Achterop hun fiets zit een scherm met instructies om op de juiste tijdstippen met de juiste kandidaten bij verschillende kerken geld op te halen.

 • Over bruggen Aflevering 1

  Aan de brug waarop Art de kandidaten opwacht, hangen vijftien touwen. Aan elk touw zit een kist vast. In tien daarvan zit een vrijstelling op naam voor deze eerste aflevering; voor elke kandidaat dus één. Ze weten alleen niet in welke kist. Dus hoe meer kisten ze op de brug hijsen, hoe groter de kans dat ze allemaal een vrijstelling verdienen. Ze krijgen twintig minuten. We zien intussen ook dat er 2500 euro verdiend kan worden, maar dat weten de kandidaten nog niet. Die beginnen met een discussie over hoe de groep verdeeld moet worden over de beide kanten van de brug. Rechts zien we Sinan, Niels, Robert, Evi en Merel; links Rick-Paul, Evelien, Sarah, Jamie en Nikkie. Sinan en Niels gaan direct keihard aan de slag. Evelien en Rick-Paul ook, terwijl we achter hen Nikkie een soort poging doen om te helpen touwtrekken. Jamie haalt in zijn eentje een kist omhoog. Robert, Evi en Merel werken ook als drietal samen. Zij krijgen hun kist niet omhoog. Sinan en Niels komen intussen ook niet verder met hun tweede kist. Met z'n vijven lukt het hen wel om één van die zware kisten alsnog naar boven te krijgen. Terwijl het vijftal aan de andere kant ook een kist omhoog takelt, komen Merel en Evi niet heel veel verder met hun volgende kist. Ze denken dat ze de kist misschien even los moeten maken en om een stevigere, ijzeren balk moeten winden. Dat lukt natuurlijk niet en ze zien de kist wegdrijven in de rivier. Het team van Jamie krijgt nog een kist omhoog maar moet een andere weer laten zakken als ze beseffen dat die veel te zwaar is, zelfs voor vijf personen. En dan zit de tijd erop. Op een terrasje waar ze zitten uit te rusten, komt Rik naar hen toe. Er zijn vier kisten met vrijstelling naar boven gehaald. Hij vertelt pas bij de executie wie dat zijn. Als degene die de test als slechtste gemaakt heeft, een vrijstelling heeft, dan hoeft er niemand naar huis. Tenzij ze zijn aanbod aannemen: 2500 euro voor de pot als ze als groep van de vrijstelling afzien.

 • Uit stralen Aflevering 2

  De kandidaten gaan omstebeurt tien minuten een donkere kamer met een labyrinth van laserstralen binnen. Ze moeten ieder op twee plekken met hun naam, geld oppikken en op tijd terugkomen zonder geraakt te zijn door een laserstraal.

 • Wachtkamer? Aflevering 2

  In vier lokalen kijken de kandidaten naar vooropnames over zichzelf. Tussendoor wordt elke groep steeds een aanbod gedaan om de kamer te verlaten. Intussen kunnen ze ook in de andere lokalen kijken, maar wat is dat waard?

 • Ver tellen Aflevering 2

  Acht kandidaten beantwoorden rekensommen over henzelf en moeten een ring rondschuiven op een enorme grondplaat vol zwarte vlakjes zodat cijfers ontstaan. Twee kandidaten maken van bovenaf een foto van het gegeven antwoord.

 • Stapelgek Aflevering 3

  De kandidaten spelen in tweetallen een potje Jenga. Drie speciale blokjes zijn samen een joker waard, drie andere zelfs twee extra jokers. Maar wie de toren laat vallen, verdient sowieso niets.

 • Op treden Aflevering 3

  Een houten puzzel moet in delen naar de overkant van een parcours gebracht worden. In dat parcours moeten door slim draaien, vier buizen verwijderd worden. Die zijn nodig om de houten puzzel af te maken en het geld te pakken.

 • Vlag uithangen Aflevering 3

  In een typisch Colombiaanse wijk moeten de kandidaten kleding in de juiste kleuren verzamelen om aan zoveel mogelijk waslijnen de Colombiaanse driekleur te hangen.

 • Serenade Aflevering 4

  Acht kandidaten, twintig balkons. Op een aantal daarvan hangen aanwijzingen die hen moeten helpen om uit te puzzelen welke kandidaat op welk balkon thuishoort. Lukt het ze zonder aantekeningen om dit raadsel op te lossen?

 • Koffiepedia Aflevering 4

  De kandidaten krijgen pakken aan met daarop veel informatie over koffie. Op vier tablets verschijnen vragen waarmee geld verdiend kan worden. Maar na een fout antwoord is een tablet niets meer waard.

 • Min of meer Aflevering 4

  Drie duo's zitten met een bootje in een varende kooi. Hoe dichter ze bij de finish weten te ontsnappen en op tijd terugvaren, hoe meer ze verdienen. Een vierde duo helpt de rest met ontsnappen door middel van codes op de buitenkant van hun kooi.

 • Parkeergeld Aflevering 5

  Zeven auto's met een letter op het dak verschijnen op een parkeerplaats. De kandidaten mogen de twee klinkers vervangen door twee andere klinkers op het dak van hun eigen auto. Hoe langer de woorden die ze vervolgens maken, hoe meer ze verdienen.

 • Sleutelhanger Aflevering 5

  Elke kandidaat krijgt een stokje met een vorm die op het gevoel te herkennen is. Dan gaan ze abseilen bij een waterval en moeten intussen diezelfde vorm herkennen onder kokers langs het parcours. Zo verzamelen ze de cijfercode om twee kistjes met geld te openen.

 • Straatbeeld Aflevering 5

  Een foto van een vergezicht in Barichara is in negen stukken geknipt die verspreid zijn door het dorpje. Met behulp van foto's van de negen locaties, moeten de teams binnen de tijd de negen delen weer verzamelen en het straatbeeld herstellen.

 • Links/rechts Aflevering 6

  Elke kandidaat gaat in een eigen tuktuk op zoek naar Rik in een dorpje met veel éénrichtingsverkeer. Helaas mogen twee van hen slechts linksaf slaan, twee rechtsaf en twee moeten om en om linksaf en rechtsaf slaan. De mogelijke opbrengst van de opdracht hebben ze al in enveloppes bij zich.

 • Reddingslijn Aflevering 6

  Om een executie te voorkomen worden twee teams gevormd. Iedereen gaat een zipline doen waarlangs tien rode of groene bordjes hangen. Als een team de volgorde juist weet te reproduceren, hoeven zij hun scherm niet te zien.

 • Steentje bijdragen Aflevering 6

  Bij een stenenfabriek zijn vijf puzzels te vinden die elk 250 euro waard zijn. De groep mag bij elke puzzel 250 euro extra inzetten uit de pot, die verdubbeld of verloren kan worden. Stiekem zijn ook nog jokers verstopt bij deze opdrachten!

 • Roulette Aflevering 7

  Elke kandidaat krijgt een keuze van Rik: Kans op een, twee of drie jokers of de tijd stilzetten bij de test. Maar hoe groter de mogelijke opbrengst, hoe groter ook het risico op mingeld of een dubbele executie. Alle opties gaan in een bakje en dan moet de kandidaat roulette spelen...

 • Geld oogsten Aflevering 7

  Op een enorme bananenplantage liggen trossen die met vier kleuren gemarkeerd zijn. Ze kunnen tussen vier stations met diezelfde kleuren verplaatst worden door middel van een soort kabelbaan. Aan de groep de simpele taak om de bananen goed te sorteren.

 • Getouwtrek Aflevering 7

  Iedere kandidaat wordt vastgebonden in een mangrovebos. Daar staan ook negen kisten met bedragen. Aan elke kist zit een touw met kokosnoot. Door de kisten door te geven aan een ander, moet aan beide kanten van het bos hetzelfde bedrag verzameld worden.

 • In het vizier Aflevering 8

  Met een drone kunnen de kandidaten een droge vlakte verkennen. Ze moeten daar geldbedragen ophalen, maar tegenstanders crossen rond op motoren om hen te dwarsbomen.

 • Ten val brengen Aflevering 8

  De kandidaten trekken omstebeurt een pin uit een groot bord. Daardoor valt een joker stap voor stap naar beneden. Wie de joker tot onderaan laat vallen, geeft de winst aan de kandidaat na hem of haar.

 • Vuurproef Aflevering 8

  Op een strand met twee velden, branden tientallen fakkels en hangen allerlei geldbedragen. Matchende bedragen moeten in het vuur verbrand worden. De resterende bedragen vormen de opbrengst en de oplossing.

 • Doordraaien Aflevering 9

  Op een beachparty zijn de kandidaten de DJ. Voor elk van de vijf hits die ze op twee platenspelers synchroon kunnen afspelen, verdienen ze 300 euro.

 • Stamhoofd Aflevering 9

  Langs een rivier moeten stapels van schijven gemaakt worden in drie kleuren. Om het makkelijker te maken, varen er bootjes heen en weer die zowel kandidaten als schijven kunnen vervoeren.

© 2023 Ronald van der Velden