SerenadeOpdracht in aflevering 4

Acht kandidaten, twintig balkons. Op een aantal daarvan hangen aanwijzingen die hen moeten helpen om uit te puzzelen welke kandidaat op welk balkon thuishoort. Lukt het ze zonder aantekeningen om dit raadsel op te lossen?

Tags: Communicatie, Puzzels en bordspellen en Groot gebouw

Deze opdracht wordt gespeeld op vier verdiepingen van het hotel, met elk vijf kamers. Ze krijgen een kwartier om uit te vinden welk balkon van wie is. Op een aantal balkons staan aanwijzingen. Als ze het op eigen kracht kunnen verdienen ze 1500 euro; met molboekjes erbij verdienen ze 1000 euro.

Er zijn verschillende soorten aanwijzingen: Welke personen niet op een balkon of zelfs een hele verdieping thuishoren, op welk getal het juiste balkon van een kandidaat eindigt, dat een balkon van niemand is

Het plan was om steeds alle informatie van een balkon met iedereen te delen, maar daarvoor moet wel iedereen tegelijk buiten staan. Al na enkele minuten gaat het helemaal mis. En daarmee wordt het ieder voor zich en moet iedereen alle aanwijzingen lezen.

Al vrij snel denkt een aantal kandidaten te weten welk balkon van hen is, maar dat wordt al snel tegengesproken door anderen. En Sarah betrapt Rick-Paul op het verkeerd voorlezen van een aanwijzing. De chaos is compleet en na een kwartier komt Rik tevoorschijn.

Vier van de kandidaten staan op het verkeerde balkon. Misschien was het toch verstandiger geweest om molboekjes te gebruiken? Helaas wordt nu dus niets verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden