Drukker wordenSeizoen 19, aflevering 4

De kandidaten laten Nikkie en de stad Medellin achter zich en reizen noordwaarts, richting de woeste bergen van de provincie Santander. De eerste tussenstop is het gigantische stuwmeer van Guataé. De roemruchte drugsbaas Pablo Escebar die Colombia jarenlang in zijn greep hield, vertoefde hier vaak in z'n buitenhuis, ergens in de wirwar van water en eilandjes. Het is ook het decor voor de volgende opdracht waarbij de kandidaten hopelijk niet alleen goed samenwerken, maar ook de juiste keuzes maken. Hoog tijd want de pot had inmiddels gevuld kunnen zijn met ruim 13000 euro. De realiteit: Een schamele 3500 euro.

Dag 5 (Medelin)

Aan het begin van de aflevering zien we, hoe de kandidaten elkaar één voor één terugzien na de executie op de wolkenkrabbers. Als ten slotte Robert tevoorschijn komt, beseft de groep dat Nikkie niet meer terugkomt.

Dag 7 (San Jil)

Nadat op de zesde dag een busrit naar een schitterend meer heeft plaatsgevonden, staat de groep deze zevende dag vroeg op voor een vliegreis van twee uur naar San Gil. Bij aankomst bij hun hotel wacht al een tweede opdracht. Die leidt na afloop flink tot ruzie.

Dag 8 (San Gil)

Vandaag viert Jamie zijn verjaardag en daar heeft de groep zich goed op voorbereid. Er is een jengaspel als cadeau, zelfgemaakte Jokers en een schitterende taart die Robert natuurlijk aansnijdt.

Dan volgt de test en executie. Niels zit nog steeds op vier verdachten en besluit zijn joker in te zetten. Evelien zet ook haar joker in. Maar Rik heeft slecht nieuws: Die is niet meer geldig, want iemand heeft hem opengemaakt.

We zien een groen scherm voor Niels, Merel, Jamie en Sinan. Het rode scherm komt dit keer extra hard aan - het is voor Evelien, die niet snapt wat er gebeurt is. Na haar vertrek zien we hoe Niels het moelijk heeft met de schade die hij aangericht blijkt te hebben...

© 2023 Ronald van der Velden