Ver tellenOpdracht in aflevering 2

Acht kandidaten beantwoorden rekensommen over henzelf en moeten een ring rondschuiven op een enorme grondplaat vol zwarte vlakjes zodat cijfers ontstaan. Twee kandidaten maken van bovenaf een foto van het gegeven antwoord.

Tags: Vertrouwen, Foto's, Puzzels en bordspellen en Quizvragen

Op een groot rangeerterrein ligt een enorme houten plaat met zwarte vlakjes. Er is ook een grote groene ring waar acht touwen aan vast zitten. Daarmee kan de ring over de plaat geschoven worden. De combinatie van hout en de zwarte vlakjes die dan binnen in de ring zichtbaar zijn, vormen samen steeds getallen die het antwoord kunnen zijn op vragen over de groep.

De vragen liggen op olievatten die over het terrein verspreid zijn. De vragen komen uit de persoonlijke vragenlijsten die de kandidaten voor de opnames hebben ingevuld. Als ze dus eerlijk zijn tegen elkaar en nog weten wat ze zelf hebben ingevuld, kunnen ze vrij makkelijk 1200 euro verdienen voor de pot. Daarvoor hebben ze twintig minuten de tijd.

De cijfers op de houten plaat zijn alleen goed te lezen vanaf de steiger. Dat worden Nikkie en Rick-Paul. Zij hebben een fotocamera waarmee ze van elk antwoord op de houten plaat een foto moeten maken voor Rik. Ze moeten uiteraard ook bijdragen aan de juiste antwoorden op de vragen die beneden gevonden worden.

Niels roept de eerste vraag naar boven. Ze moeten het aantal huisdieren van de groep, vermenigvuldigen met hoeveel er uitgelaten moeten worden. Om de boel te verwarren vraagt Niels nog even hoeveel ze er daarnaast verzorgen, "van de buurvrouw ofzo". Op de toren vertrouwt het duo elkaar echter ook niet; Rick-Paul ziet al hoe de cijfers gevormd moeten worden maar Nikkie gelooft er niets van.

Merel heeft intussen moeite met het tellen van haar enige eigen hond, wanneer de groep een poging doet om met vingers in de lucht te tellen. Als ze op het antwoord komen (42), wil Robert toch even weten waarom Merel zo raar doet, maar daar is geen tijd voor.

Dan moeten ze het gezamenlijk aantal zwemdiploma"s tellen en ook dat valt niet mee. Nikkie heeft er zes en terwijl Niels die op z"n vingers telt, houdt hij zes vingers omhoog en beweert dat het zeven diploma"s zijn. Het helpt ook niet dat Evi beweert dat het in België allemaal anders werkt en zij haar zwemdiploma"s nooit geteld heeft. Ze komen uiteindelijk op 23.

De volgende vraag gaat over het gemiddelde gevoel voor humor van de mannen en vrouwen, maar die vinden ze te ingewikkeld. Dan moeten ze hun schoenmaten optellen. Robert doet een poging tot menselijke rekenmachine maar dat leidt tot een hoop chaos. Uiteindelijk moet er nog een getal vanaf getrokken worden en komen ze op 43. Maar dat lijkt niet op de plaat voor te komen.

Volgende vraag! In hoeveel talen kan de groep zich gezamenlijk verstaanbaar maken? Nikkie twee, Rick-Paul drie, dus Niels komt terug met het getal vijf. Niet heel bruikbaar want ze moeten het aantal verschillende talen weten. Ze komen op zeven en dat is als "07" terug te vinden op de cryptische plaat.

Dan moeten ze aan de slag met hun favoriete slaaphouding. Als ze allemaal in hun eigen favoriete houding liggen, hoeveel kunnen er dan lepeltje-lepeltje liggen? We zien niet hoe ze precies op het antwoord komen, maar ze kiezen voor "04" en zetten dat op de foto.

Dan moeten ze uitrekenen hoe hoog een toren zou worden van viermaal hun gezamenlijke lengte en bepalen hoeveel meter hoog die zou zijn (er moet naar boven afgerond worden). Ze willen een poging doen om te rekenen maar beseffen al snel dat dat niet hun sterkste kant is, dus zoeken ze nog een volgende vraag.

Daar moeten ze de totale hoedenmaat van de vrouwen aftrekken van die van de mannen. Een deel van hen heeft al geen idee meer, dus gaan ze terug naar de rekensom met de toren. Maar de tijd is al op, voor ze echt begonnen zijn. En als ze de schitterende foto"s met Rik bekijken, krijgen ze te horen dat er maar twee antwoorden goed waren. 300 euro voor de pot, die op 1600 euro komt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden