UitgerekendSeizoen 19, aflevering 2

Wat waren ze blij, de kandidaten, toen ze na de eerste executie allemaal door waren dankzij vrijstellingen. Maar wie kroop door het oog van de naald? En sommige kandidaten beseffen dat ze niets zijn opgeschoten. Nog steeds zijn er tien verdachten. Ze verlaten het historische Santa Fe en reizen door naar Medellin, een miljoenenstad met een ruig verleden. De stad waar de jacht op de mol pittiger wordt. En waar de kandidaten elkaars hulp hard nodig zullen hebben. Maar op wie kun je rekenen?

Dag 3, Medellin

De groep bestaat nog steeds uit tien kandidaten, al hebben ze daar wel 2500 euro voor moeten uitgeven. Tijd om wat bij te verdienen bij de eerste opdracht op een verlaten rangeerterrein. Daarvoor moeten de kandidaten elkaar wel vertrouwen.

Dat blijkt niet zo mee te vallen en dus laait de discussie over de prestaties van de groep bij het avondeten weer op. Sinan benoemt glashelder dat de opdracht chaotisch verlopen is. Evi stelt voor dat Sinan bij de volgende opdracht de leiding neemt en de groep commandeert. Het resultaat zien we bij de laseropdracht, al heeft hij daar weinig invloed op de groep.

Dag 4, Medellin

Bij de universiteit van Antioquia volgt de laatste opdracht. Niets is wat het lijkt wanneer de kandidaten geld en jokers aangeboden krijgen. Rik legt na de opdracht uit wat er dit seizoen veranderd is aan de jokers.

Elke joker kan opengebroken worden. Sommige daarvan zijn leeg en die zijn dan niets meer waard. Maar andere bevatten een joker. Je weet pas wat er in je joker zit, als je hem openbreekt.

Sinan verdient één van de jokers en kan zijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken. Hij stapt naar voren en breekt bij Rik zijn joker open. Tevergeefs, want die blijkt leeg te zijn. Nu is hij zijn eerste en enige joker kwijt...

Tijd voor de test! En deze keer blijkt dat drie kandidaten de test het slechtst gemaakt hebben. Dan telt de factor tijd mee bij het bepalen van de afvaller. We zien een groen scherm voor Robert en dan is het al raak bij Evi. Zij verlaat als eerste het spel.

© 2023 Ronald van der Velden