Wachtkamer?Opdracht in aflevering 2

In vier lokalen kijken de kandidaten naar vooropnames over zichzelf. Tussendoor wordt elke groep steeds een aanbod gedaan om de kamer te verlaten. Intussen kunnen ze ook in de andere lokalen kijken, maar wat is dat waard?

Tags: Vertrouwen, Communicatie, Camera's, Dilemma's, Geld en Jokers

Bij deze klassieke "Niets is wat het lijkt" opdracht kan 2500 euro verdiend worden. De groep wordt over vier klaslokalen verdeeld: Rick-Paul met Niels en Evi; Jamie met Sarah; Nikkie met Merel; Evelien met Robert en Sinan.

Elk team ziet twee schermen; op het ene verschijnen vooropnames van iedere kandidaat waarop ze vertellen over de waarde die zij aan jokers en vrijstellingen hechten; op het andere zien ze de drie lokalen waarin hun medekandidaten zitten.

En dan volgt het eerste aanbod bij Evi, Rick-Paul en Niels: Als je binnen 30 seconden de zaal verlaat, krijg je 50 euro. Wat ze niet weten, is dat de andere teams een ander aanbod krijgen: 150 euro voor Robert, Sinan en Evelien; 1 joker voor Merel en Nikkie en 250 euro voor Sarah en Jamie.

Jamie wil lopen voor de 250 euro, maar Sarah roept hem terug en ook de rest van de groep ziet hij via de schermen gebaren om te blijven zitten. Uiteindelijk verlaat geen van de deelnemers de zaal en beginnen de filmpjes met bekentenissen weer te lopen.

Het tweede aanbod is 50 euro voor Nikkie en Merel, 150 euro voor Evi, Rick-Paul en Niels, 1 joker voor Sarah en Jamie en 250 euro voor Sinan, Robert en Evelien. Robert is nu degene die wel zou willen lopen, maar hij staat alleen en blijft zitten.

Na de volgende serie bekentenissen volgt het derde aanbod. Niels ziet de 250 euro wel zitten en vertrekt, ook al willen Sarah en Jamie (50 euro) en Evelien, Robert en Sinan (1 joker) hem tegenhouden. Merel en Nikkie zien nu ongetwijfeld een aanbod van 150 euro.

Na de vierde serie bekentenissen volgt het resterende aanbod voor elk team. Jamie pakt de 250 euro want zijn voorgevoel zegt dat hij niet nog langer moet blijven zitten. Merel gaat er ook vandoor voor een joker. Robert, Evelien en Sinan blijven zitten.

Er volgt nog een vijfde serie bekentenissen. Daarna pakken Sinan en Robert de joker die hen wordt aangeboden terwijl Evelien blijft zitten. Rick-Paul en Evi blijven zitten terwijl hen 250 euro wordt aangeboden; ze denken dat Sinan en Robert al voor het geld zorgen. Nikkie blijft zitten.

En dan volgen de laatste filmpjes, die eindigen met de boodschap: Als je dit ziet gaat er 250 euro uit de pot. Het geduld van Evi, Rick-Paul, Nikkie en Evelien blijkt een dure zaak.

Na afloop verdeelt Rik de buit. Slechts drie mensen kozen voor de groep: Niels, Jamie en Sarah pakten elk 250 euro. Dan beseft Sinan dat er iets niet klopt - hij zag toch een heel ander aanbod toen deze drie kandidaten weggingen?

De vier die bleven zitten kosten de pot 1000 euro en dus kost deze opdracht 250 euro uit de pot, die op 2000 euro uitkomt. Drie mensen hebben voor zichzelf gekozen; Merel, Robert en Sinan mogen een joker komen halen. En dan vertelt Rik dat die jokers nog waardevoller kunnen zijn...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden