StraatbeeldOpdracht in aflevering 5

Een foto van een vergezicht in Barichara is in negen stukken geknipt die verspreid zijn door het dorpje. Met behulp van foto's van de negen locaties, moeten de teams binnen de tijd de negen delen weer verzamelen en het straatbeeld herstellen.

Tags: Foto's, Zoeken, Verzamelen en Stad

Van een prachtig vergezicht in Barichara is een vergezicht gemaakt in negen delen. Het frame staat al middenin het dorpje. De groep moet deze negen delen verzamelen om het uitzicht compleet te maken. Dat moet gebeuren in drie groepen. Jamie is met Niels en Sinan op pad. Sarah gaat met Rick-Paul en Merel met Robert.

Elk groepje krijgt een enveloppe met aanwijzingen waar de delen te vinden zijn. Ze krijgen 45 minuten om 1800 euro te verdienen. Bij het startpunt worden gelijk de enveloppes geopend. De aanwijzingen zijn ook weer foto"s van locaties in het dorp. Merel, Jamie en Rick-Paul spreken redelijk Spaans en gaan dus bij bewoners navragen of ze de foto"s herkennen.

Merel en Robert vinden na 100m al hun eerste foto. Robert vind het handig om hem nog even te laten staan maar Merel laat hem sjouwen. Hun tweede foto vinden ze ook vrij snel. Jamie, Sinan en Niels vinden intussen in de buurt van het busstation hun eerste foto en Sarah en Rick-Paul vinden ook een foto... maar die lijkt niet van hen te zijn. Ze nemen hem toch maar mee.

De nieuwe strategie wordt om locals mee te vragen: Zowel Merel als Jamie vinden dat wel een goede taktiek. Maar ze komen elkaar tegen en dan blijkt de gevonden foto van Jamie te zijn. Ze wisselen van foto; nu moeten beide teams er nog twee. Als eerste vinden Robert en Merel hun derde foto. Hij is heel erg tevreden met hun samenwerking.

De twee resterende duo"s moeten nu nog elk een foto en dat valt ze niet mee. De allerlaatste foto wordt uiteindelijk door het team van Niels gevonden, bij een plein waar ze al drie keer langsgelopen waren. Dan komt Rik hen tegemoet; de foto is compleet en binnen de tijd! De pot komt op 5800 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden