VerblindendSeizoen 19, aflevering 5

Het rode scherm van Evelien kwam hard aan, zei Evelien zelf, die net had gehoord dat de joker die ze had ingezet ongeldig was. Maar ook bij de rest. De groep is ontsteld nu blijkt dat zich onderhuis veel meer afspeelt dan gedacht. Het vertrek van Evelien is ook een waarschuwing. Ze stond hoog op hun verdachtenlijstjes. En dus moeten de kandidaten de aantekeningen in hun molboekjes nog eens kritisch bekijken. De jokers, al dan niet met inhoud, zijn voorlopig uit het spel, maar laten diepe sporen achter. Met weer een vrouw minder en nog steeds een mol in het gezelschap, maakt de groep zich op voor een nieuwe opdracht in het dorp Barichara.

Dag 9, Barichara

Niels is nog redelijk geschokt door wat er gebeurd is. Rick-Paul heeft haarfijn door dat Sarah en hij schuldig zijn. Robert en Sinan zitten nog met iets meer onduidelijkheid en Sinan heeft ook één van zijn mollen zien vertrekken.

Na de eerste opdracht in het dorp, verzamelt Jamie Rick-Paul en Sarah omdat hij vindt dat Merel en Jamie een te sterk blok zijn. Hij wil een triple bondje. Ze willen verwarring zaaien en meer informatie verzamelen dan het duo, om hen uit elkaar te trekken. Stiekem meldt Niels vast, dat Sarah daarna de volgende afvaller moet zijn. Maar eerst moeten er woorden gevormd worden op een parkeerplaats.

In de avond lopen Rick-Paul en Jamie samen door hun vragenlijstjes heen, terwijl Merel bij Sarah zit. De dames willen proberen elkaar te helpen zodat er in ieder geval niet nog meer dames gaan afvallen. Maar niemand vertrouwt z"n medekandidaten echt.

Dag 10, San Gil

Tijd voor een fysieke opdracht met een hoop water. Niet iedereen durft het aan en een deel van de kandidaten vergeet spontaan de hele opdracht. Gelukkig wordt er wel wat geld voor de pot verdiend voordat de test en executie weer plaatsvinden. Groene schermen zijn er voor Rick-Paul, Merel en Sarah. Het is Robert die moet vertrekken.

© 2023 Ronald van der Velden