KoffiepediaOpdracht in aflevering 4

De kandidaten krijgen pakken aan met daarop veel informatie over koffie. Op vier tablets verschijnen vragen waarmee geld verdiend kan worden. Maar na een fout antwoord is een tablet niets meer waard.

Tags: Communicatie en Quizvragen

De groep gaat naar een Finca (koffieplantage) genaamd Buenos Aires. Daar stelt Rik ze vast een paar vragen over koffie, als opwarmertje. Zeven van hen krijgen een wit pak aan dat volstaat met informatie over koffie. Op tablets verspreid over het terrein komen vragen tevoorschijn.

In totaal zijn er 40 vragen die elk 50 euro waard zijn. Ze krijgen een kwartier de tijd. Al snel vinden ze de vier tablets. Er blijkt wel een addertje onder het gras te zijn: Als op een tablet een fout antwoord wordt ingevuld, kan die niet meer gebruikt worden en wordt daarmee geen geld verdiend.

Niels ziet al snel dat ergens op elk pak staat afgedrukt, over welke categorie vragen er antwoorden te vinden zijn op het pak. Dat maakt het al makkelijker om de juiste kandidaat bij een bepaalde vraag te zoeken.

Bij het typen van Sinan worden Jamie en Niels flink gestresst. En bij de tweede vraag, over Rita Corita, maakt hij inderdaad een typefout en ligt de tablet uit het spel. Merel maakt ook een fout en daarmee verliezen ze al twee tablets.

Bij een derde laptop is het weer Merel die een fout maakt (ze zou vergeten om hoofdletters te gebruiken). En Sarah typt bij de vierde tablet een antwoord "energieballen" in, wat ook niet het juiste antwoord was. Er wordt 0 euro verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden