SleutelhangerOpdracht in aflevering 5

Elke kandidaat krijgt een stokje met een vorm die op het gevoel te herkennen is. Dan gaan ze abseilen bij een waterval en moeten intussen diezelfde vorm herkennen onder kokers langs het parcours. Zo verzamelen ze de cijfercode om twee kistjes met geld te openen.

Tags: Vaardigheden, Zoeken en Water

Halverwege de waterval van Juan Curi wacht Rik de kandidaten op, een van de hoogste van het land met 180 meter hoog. Beneden staan twee geldkistjes met een cijferslot. De codes kunnen achterhaald worden door 80 meter te abseilen en goed af te tasten. Dan kan 1500 euro verdiend worden. Ook zijn er twee tafels met in totaal voor iedereen een stokje met verschillende vormpjes aan de buitenkant.

Sinan heeft een slechte mededeling voor zijn twee groepsgenotes Sarah en Merel - hij denkt niet veilig af te kunnen dalen omdat zijn tuigje klemt. Sarah vindt het verdacht. De andere vier mannen staan bij de andere tafel. Niels wil als een-na-laatste, zodat hij eventueel nog kan afhaken als hij niet durft.

Langs het parcours hangen aan beide zijdes kokers met cijfers en daarin dezelfde stokjes met vormpjes, die niet te zien zijn aan de buitenkant. Maar door te voelen kan elke kandidaat z"n eigen koker herkennen en het cijfer onthouden dat daarop staat. Sarah doet dat vrij snel - haar eigen koker is nummer 1 en die van Sinan is de derde die ze tegenkomt.

Jamie heeft ook kokers herkend - zelf is hij 6, Niels is 5. Beneden geven hij en Sarah elkaar een knuffel en dan is het de beurt aan Robert en Merel. Merel heeft het gelijk naar haar zin maar Robert heeft iets meer moeite om beneden te komen. Hij knalt twee keer tegen de rotswand en besluit af te dalen zonder verder aan de kokers te voelen. Merel weet intussen al dat de vijfde koker van haar is.

Dat betekent dat het kleine team al hun kist kan openen; Merel had stokje A met getal 5, B voor Sinan is 3 en C voor Sarah is 5. Dat levert vast 750 euro op! Dan gaat Niels en die heeft al direct spijt, maar gaat toch. Hij moet alleen want Rick-Paul zit in zijn team en moet dus aan hetzelfde touw na hem. Door alle stress vergeet hij de kokers.

Dan mag Rick-Paul als laatste. Hij raakt snel in paniek als hij wegglijdt maar denkt wel aan de kokers en vindt direct de koker van Robert. De vierde koker herkent hij als die van hemzelf. De koker van Niels weet hij niet te herkennen.

Dan moet ook de tweede kist open. Voor Robert gokken ze op A met 2, Rick-Paul is B met 4, Jamie is C met 6, Niels is D en daarvoor gokken ze op 5. Maar daarmee gaat de koffer helaas niet open. Heeft Jamie de koker van Niels verkeerd herkend, of is er iets anders gegaan?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden