Geld oogstenOpdracht in aflevering 7

Op een enorme bananenplantage liggen trossen die met vier kleuren gemarkeerd zijn. Ze kunnen tussen vier stations met diezelfde kleuren verplaatst worden door middel van een soort kabelbaan. Aan de groep de simpele taak om de bananen goed te sorteren.

Tags: Snelheid en Verzamelen

De groep bezoekt een bananenplantage waar de trossen bananen via een ingenieus vervoerssysteem over het terrein verplaatst kunnen worden. Er zijn vier stations gemaakt: Geel, groen, blauw en oranje. Daar liggen ook trossen bananen in die kleuren.

Het enige wat ze hoeven te doen, is de juiste trossen naar de juiste stations verplaatsen. Als dat in drie kwartier lukt, verdienen ze 1500 euro voor de pot. Niels en Jamie gaan gezellig samen op stap. Ze hebben al snel vijf groene trossen aan de kabelbaan en gaan op pad.

Merel gaat in haar eentje naar station groen en begint vast met ophangen van trossen die naar geel moeten. Rick-Paul staat bij geel en begint met sorteren van de trossen.

Sarah staat bij oranje. Die is vooral op zoek naar een (zwarte) vrijstelling tussen de trossen. Zuchtend is Rick-Paul intussen bezig met het ophangen van z"n trossen, maar die lijken van allerlei verschillende kleuren.

Als Niels en Jamie in de buurt van Merel komen, moeten ze uitzoeken hoe een wissel omgezet kan worden. Dat lijkt goed te gaan, tot een tros afbreekt. Dat wordt tillen naar Merel. Rick-Paul komt intussen met zijn bananen bij Sarah, die rustig staat te wachten en niet weet wat ze moet doen.

Jamie en Niels zijn lekker bezig. Maar als ze terugkomen bij de wissel, zijn Merel en Sarah verdwenen. En dan is de tijd ook om. Rik verklapt dat de oranje trossen het belangrijkst waren - in sommige daarvan zat geld. Van de 12 trossen zijn er 7 binnengebracht. Daar zit gelukkig 1000 euro in verstopt, geen gekke opbrengst.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden