InhalenSeizoen 19, aflevering 7

Dankzij de stalen zenuwen en de scherpe blik van Rick-Paul, Sarah, Merel en Jamie kreeg niemand zijn scherm te zien en kan de hele groep de reis door Colombia voortzetten. Ze nemen afscheid van de bergen van Santander en vertrekken naar El Norte, de Caribische kust, met z'n onstuimige zee en z'n magische stranden. Een nieuwe plaats en een nieuwe gelegenheid voor de overgebleven kandidaten om geld te verdienen voor de pot. Maar onverwachte verleidingen liggen op de loer. En die verleidingen hebben vergaande consequenties.

Dag 12, Mata de Platano

De vorige avond heeft de groep een lange busrit uit Barichara gemaakt naar El Norte. Deze ochtend doen ze een opdracht met kokosnoten, waarmee gelukkig weer eens goed geld verdiend wordt. Na afloop beseft Rick-Paul dat Sarah niet echt meer meedoet aan hun triple bondje. Tijd om haar op een verkeerd spoor te zetten.

Dan volgt een hele pijnlijke opdracht, waarbij elke kandidaat moet kiezen tussen de groep en zichzelf, voor veel of weinig risico. Bij een kampvuur die avond beseffen ze wat hun keuzes betekenen.

Dag 13, Dibulla

Vandaag is het tijd voor een flinke klus op een bananenplantage. Na afloop verklapt Niels dat hij zich zorgen maakt over zijn positie, zeker dankzij het sterke bondje van Merel en Jamie. Hij geeft Rick-Paul daarom een joker cadeau.

Dan volgt de test. Niels, Jamie en Rick-Paul zetten hun jokers in, want ze maken zich inmiddels goed zorgen voor de dubbele executie. Tot nu toe had meer dan 25000 euro verdiend kunnen worden, maar de pot staat op 8050 euro.

Het eerste scherm is direct rood, voor Jamie... en dat komt hard aan. Zeker bij Merel, die goed met hem kon opschieten en zelf verantwoordelijk is voor de dubbele executie. Maar Rik moet door en na groen voor Niels en Sarah, moet ook Rick-Paul naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden