Steentje bijdragenOpdracht in aflevering 6

Bij een stenenfabriek zijn vijf puzzels te vinden die elk 250 euro waard zijn. De groep mag bij elke puzzel 250 euro extra inzetten uit de pot, die verdubbeld of verloren kan worden. Stiekem zijn ook nog jokers verstopt bij deze opdrachten!

Tags: Puzzels en bordspellen, Raadsels, Geld, Groot gebouw en Jokers

De groep rijdt in een busje naar Curiti, waar een grote steenbakkerij staat. Daar kan maar liefst 2500 euro verdiend worden. Bij vijf deelopdrachten kan 250 euro verdiend worden. Maar bij elk daarvan kan de groep nog 250 euro uit de pot inzetten. Die zullen ze dan verdubbelen of verliezen.

Niels wil al gelijk vrij defensief spelen en nergens inzetten. Maar de groep wil liever meer verdienen. Dan moet nog bepaald worden of en hoe de groep gesplitst wordt. Ze lopen gezamenlijk naar de eerste opdracht. Daar staat een afbeelding gemaakt van bakstenen en moeten ze het aantal vierkanten tellen. Jamie en Niels gaan samen aan de slag en zetten 150 euro extra in.

Bij de volgende puzzel moet een baksteentekening exact nagemaakt worden. Sinan ziet dat wel zitten, maar de rest wil eerst de andere opdrachten lezen. Jamie en Niels tellen intussen alleen het buitenste en de gewone vierkantjes maar laten de rest liggen. De vraag is bijna, wie nu wie in de maling neemt.

De grote groep vindt een met bakstenen afgebakende route die een persoon met een kleine wals moet afleggen. Sinan durft wel in z"n eentje maar Sarah wil hem graag helpen. Sinan gaat verschrikkelijk langzaam te werk maar denkt alles zo beter onder controle te houden. Ze zetten niets in.

De twee tellers zien intussen 19 vierkanten. Ze missen er nog een hoop. Rick-Paul en Merel gaan op zoek naar negen verschillen. Ze zetten 250 euro extra in, want dit denken ze wel te kunnen. Bij elk verschil moeten ze een genummerd bordje neerzetten. Sinan geeft intussen gas en rijdt bijna een muurtje omver.

Niels en Jamie herkennen nu ook de acht kleine vierkantjes in het midden, dus zitten ze op 27. De vierkanten van 2x2 en 3x3 zijn ze echter nog steeds vergeten. Hun antwoord 27 had 40 moeten zijn. Ze gaan op zoek naar de nog ontbrekende vijfde opdracht. Daarvoor moeten ze het einde van een rode draad zoeken.

Zij zetten 100 euro in en beginnen de draad te volgen. Die loopt echter door allerlei bakstenen torentjes heen. Merel en Rick-Paul moeten nog twee verschillen en beginnen te twijfelen. Maar ze vinden er nog twee en laten de antwoorden controleren door Sinan die ook wel tevreden lijkt.

Sarah gaat naar de rode draad. Niels verzint dat ze het beginpunt van de draad kunnen losmaken; dan kunnen ze het touw oprollen terwijl ze het einde zoeken en wordt het (hopelijk) steeds makkelijker. Merel is naar de tweede opdracht om een plaatje na te maken. Rick-Paul helpt haar en ziet een joker, die hij stiekem weet te pakken.

Dan is de tijd om. Het parcours met de wals ging goed, maar daar was niets extra ingezet. Drie andere opdrachten die mislukten, kosten juist geld. Ze verlaten de opdracht 250 euro lichter, met een pot van 7650 euro. En blijkbaar waren er ook nog drie jokers te vinden... maar wie heeft ze gezien?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden