UithalenSeizoen 19, aflevering 6

Voor het eerst dit seizoen moest een man het spel verlaten. Na een heroische abseilopdracht waarbij een waterval hem het zicht volledig ontnam, kreeg meester-patissier Robert een rood scherm. De groep zal de sympatieke Brabander gaan missen, vanwege zijn droge humor, zijn gezelligheid en z'n oog voor de ander. Van de mol hoeven de kandidaten geen sympathiek gebaar te verwachten. Die ziet het liefst de kandidaten een voor een aan hem te prooi vallen.

Dag 10, San Gil

In Curiti wordt de eerste opdracht gespeeld bij een bakstenenfabriek. Maar in plaats van dat er geld verdiend wordt, verdwijnt er geld uit de pot. Niemand vertrouwt elkaar nog en dus vindt Rick-Paul het geen slecht plan in Barichara om bij Sinan op de kamer te gaan slapen.

Dag 11, Barichara

De volgende ochtend gaat de groep in Barichara op pad met tuktuks, op zoek naar Rik. En wederom weten ze het voor elkaar te krijgen geld te verliezen in plaats van te winnen. Na afloop volgt nog meer slecht nieuws van Rik.

Na twee opdrachten waarbij geld uit de pot verdween, is de euforie uit de groep langzaam weggeëbt. Geldt hier het aloude principe van follow the money om bij de mol te komen? De kandidaten moeten hun nieuw herwonnen inzichten gelijk aanwenden. Want sneller dan verwacht is het tijd voor de test.

Daarna komt Rik alnsnog voor een derde opdracht. Er zijn twee teams van drie mensen nodig. Beide teams moeten goed kunnen presteren onder extreme druk. Als een team de opdracht goed vervult, hoeven de kandidaten uit dat groepje hun scherm niet te zien. Gelukkig loopt dat deze keer goed af!

© 2023 Ronald van der Velden