Vlag uithangenOpdracht in aflevering 3

In een typisch Colombiaanse wijk moeten de kandidaten kleding in de juiste kleuren verzamelen om aan zoveel mogelijk waslijnen de Colombiaanse driekleur te hangen.

Tags: Locals, Raden en voorspellen, Verzamelen en Stad

De groep wordt naar Comuna 13 gebracht, een klassieke en vroeger beruchte wijk in Medellin. Midden door de wijk, die tegen een berg aan gebouwd is, loopt een hele lange trap waarop Rik hen opwacht. Hun opdracht is, om de groep nog wat kleurrijker te maken dan die al is.

Daarvoor moeten ze wasgoed van de bewoners in de juiste kleuren gebruiken om zoveel mogelijk waslijnen vol te hangen met de Colombiaanse vlag. Dat zal nog niet meevallen, want ze beseffen dat alleen Jamie en Evelien Spaans spreken.

Het goede nieuws is, dat Rik voor elke kandidaat een Spaans woord heeft dat bruikbaar is bij de opdracht. En dan is er nog wat slecht nieuws; Jamie en Evelien moeten met Rik mee. Alleen zij weten het tweede deel van de opdracht: Inschatten of de rest binnen 30 minuten zes of meer waslijnen vol weten te krijgen. Een goede inschatting is 1500 euro waard.

Rick-Paul heeft de schone taak gekregen om de was aan de lijn te hangen, want hij is lang genoeg. Nikkie doet intussen nog ietsje minder; die staat gewoon te wachten en te zwaaien. Jamie staat hen vanaf het balkon intussen flink aan te sporen en wijst ze erop dat de kleuren niet overal kloppen.

Al snel ontstaat er flinke verwarring: Wie heeft er nou steeds fouten gemaakt bij het ophangen van de was? En Jamie verbaast zich erover dat Sinan de grote groep wasophangers nog even komt helpen bij het aangeven van wasknijpers. Maar uiteindelijk zijn er wel negen waslijnen vol.

Rik vertelt ze dat ze verschrikkelijk goed bezig zijn geweest, maar dat Jamie en Evelien uiteindelijk de doorslaggevende beslissing al hadden moeten nemen. En helaas hadden zij verwacht dat er minder dan zes waslijnen compleet zouden zijn. Geen geld voor de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden