Niet geredSeizoen 19, aflevering 3

De vrolijke en goedlachse Evi moest het spel verlaten. Haar vertrek en een verhelderende filmvoorstelling met de kandidaten zelf in de hoofdrol zet de verhoudingen binnen de groep op scherp. En de komst van de gevulde jokers versterkt dat gevoel des te meer. Want als zelfs de waarde van een joker een dilemma oplevert, wat is dan nog zeker in het spel? Het enige antwoord daarop is: De mol.

Dag 4, Medellin

Sarah en Evelien praten bij in de badkamer terwijl ze zich opmaken. Sarah stuurt aan op een subtiel, vrijblijvend bijna-bondje. Niels schiet intussen niet op met het inpakken van zijn koffer, maar gelukkig biedt "icoon" Robert aan om een "bakske koffie" te zetten. Hij zal zijn energie hard nodig hebben voor de eerste opdracht in Comuna 13.

Dag 5, Medellin

In de bus naar de tweede opdracht, stelt Sarah zich spontaan kandidaat voor het penningmeesterschap. Nikkie vraagt zich stilletjes af waarom ze de pot nu al moet inleveren. Maar de rest van de groep heeft weinig bezwaar. De sfeer zal vanzelf veranderen bij de tweede opdracht.

Na de lunch wil Merel Jamie testen. Ze biecht hem op dat ze haar joker wil openmaken. Ze beweert dat ze er niets aan heeft. Jamie is nogal verbaasd, maar kijkt nieuwsgierig toe. Stomverbaasd ziet hij een vrijstelling tevoorschijn komen.

Nu wil Jamie haar ook testen: Hij vraagt hoe ze jokers van Evelien kunnen afpakken. Intussen is ook Niels zijn joker aan het openen op een trap buiten, maar hij heeft minder geluk. Zijn joker is niets meer waard.

Na de derde opdracht volgt de test. Ieder maakt die deze keer op het dak van een ander gebouw, met uitzicht over Medellin. Enorme lichstralen geven schitterend aan waar deze plaatsen zijn. Wanneer Merel haar vrijstelling inzet, kleurt haar straal direct groen.

En dan volgt de executie, ditmaal zonder Rik: Elke kandidaat moet zijn of haar eigen naam invoeren! De kleur van de lamp geeft de uitslag aan en is direct voor iedereen zichtbaar. We zien een groene lamp bij achtereenvolgens Sarah, Rick-Paul, Niels, Evelien, Sinan en Jamie. maar voor wie de rode lamp is, zien we niet meer in deze aflevering!

© 2023 Ronald van der Velden