Links/rechtsOpdracht in aflevering 6

Elke kandidaat gaat in een eigen tuktuk op zoek naar Rik in een dorpje met veel éénrichtingsverkeer. Helaas mogen twee van hen slechts linksaf slaan, twee rechtsaf en twee moeten om en om linksaf en rechtsaf slaan. De mogelijke opbrengst van de opdracht hebben ze al in enveloppes bij zich.

Tags: Snelheid, Route, Zoeken, Rijden en Geld

Rik vertelt dat de groep naar hem op zoek moet. Daarvoor heeft hij de plattegrond van Barichara in de aanbieding en twee enveloppes per persoon. Ze gaan allemaal op pad met een tuktuk. Wie binnen een kwartier bij Rik is, verdient de inhoud van de enveloppes voor de pot. Wie te laat is, verspeelt dat bedrag uit de pot. In totaal is 1900 euro te verdienen.

De groep wil bij elkaar blijven en Rick-Paul volgen, want die zegt dat hij een koning is in kaartlezen. Via de portofoon geeft Rik zijn nieuwe locatie door. En als verrassing wat verkeersregels: Merel en Jamie mogen alleen linksaf slaan; Sinan en Sarah alleen rechtsaf en Rick-Paul en Niels moeten omstebeurt linksaf en rechtsaf slaan... en toen was het ieder voor zich!

Sarah heeft vooral problemen om haar tuktuk op gang te krijgen. Sinan gaat wel voortvarend op pad, maar loopt later ook tegen technische problemen op. Niels heeft naar eigen zeggen de orientatie van een schele bever, dus voor hem is vooral de plattegrond een probleem.

Rick-Paul beseft al snel dat hij de grootste uitdaging heeft: Als je om-en-om links en rechts gaat, kun je na vertrek slechts richting de hoek van de kaart rijden. Niels rijdt zichzelf vast in een doodlopend straatje. Jamie komt als eerste bij Rik en na hem arriveren ook Sinan en Merel binnen de tijd. De rest komt te laat of uberhaupt niet.

Dan vertrekt Rik naar een andere locatie. Sinan is zo enthousiast dat hij, na het eerder verliezen van de kaart, ook bijna zijn enveloppes en portofoon kwijtraakt. Niels was al in de buurt en komt als eerste bij Rik, vlak voor Sinan. Jamie en Merel moeten nog maar één straat als ze een wegonderbreking tegenkomen en vastlopen.

Rick-Paul komt als derde. Merel en Jamie rijden een rondje om en rijden bijna alsnog vast bij een auto die aan het keren is. Intussen komt Sarah binnen, maar zij is te laat. Merel en Jamie zijn al helemaal te laat. Dan komt de administratie met Rik.

Bij de eerste opdracht zien we Jamie (100), Sinan (50), Merel (250); bij het tweede deel scoren Sinan (50) en Rick-Paul (100). De opbrengst van Niels telt niet, omdat hij zich bij de tweede opdracht niet aan zijn verkeersregels hield. In totaal dus 550 euro opbrengst.

Dan de kosten. Sarah (100 en 50), Rick-Paul (250), Niels (100 en 50), Merel (50) en Jamie (50). In totaal dus 650 euro kosten en daarmee neemt de pot 100 euro af tot 7550 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden