ParkeergeldOpdracht in aflevering 5

Zeven auto's met een letter op het dak verschijnen op een parkeerplaats. De kandidaten mogen de twee klinkers vervangen door twee andere klinkers op het dak van hun eigen auto. Hoe langer de woorden die ze vervolgens maken, hoe meer ze verdienen.

Tags: Communicatie, Puzzels en bordspellen en Rijden

In San Jil komt Rik in een mooie gele auto aanrijden. Er zullen straks nog zeven auto"s het parkeerterrein oprijden. De groep moet een woord van maken van de letters op die auto"s. Daarna moeten ze de klinkers verwisselen. Ze kunnen dan opnieuw woorden maken van vijf, zes of zeven letters. Als ze die goed weergeven door de auto"s op volgorde te parkeren, verdienen ze 50, 100 of 200 euro per woord.

Niels gaat coordineren. Robert en Sinan gaan letters op de auto"s verwisselen. Merel en Sarah gaan op de steigers staan zodat ze de woorden van bovenaf kunnen zien. Rick-Paul en Jamie rijden in twee auto"s. Ze moeten van Niels niet communiceren via de portofoon, want dat wil hij zelf in de hand houden.

De zeven auto"s die komen aanrijden, vormen samen het woord GESTART. Dan verdwijnen de twee klinkers en mogen Rick-Paul en Jamie met nieuwe letters het veld in. Ze gaan met twee A"s om het woord STRAAT te vormen. Maar dan begint de lol, want Sarah is dyslectisch ook al wilde ze heel graag bovenop. Ze is zelf wel tevreden hoe het loopt.

Het woord wordt toch nog snel gevormd en daarna gaan ze aan de slag met STAART. Daarvoor halen ze wel alle auto"s uit de vakken, wat zonde is van de tijd. Ze willen een derde woord gaan maken, maar dan verdwijnen de medeklinkers uit het veld.

De zeven auto"s komen terug met de letters ALLRISK. Robert verveelt zich en komt liever bovenop de toren staan bij de dames. Zij vragen een U en een I, zodat ze het woord SLUIK kunnen maken. Daarna komen KRUIS en KLUIS; het tempo zit er dan goed in. Jamie vindt het te weinig opleveren en besluit te staken.

In een volgende ronde verschijnen de letters GLESARD. Daar willen ze GELDLA van maken, maar dat is geen heel goed woord en ze missen een tweede L. Maar Rick-Paul gaat maar braaf rijden en Niels denkt, "Merel heeft Lingo gespeeld, die zal het wel weten". Pas als ongeveer iedereen staat, beseffen ze hun fout. Ze sturen een O en een I het veld in en maken SLORDIG. 200 euro verdiend! Daarna maken ze met een A en een E het woord LAGERS en dan SLAGER.

En dan zit de tijd erop. De auto"s maken het woord FINISHT. Rik heeft de totale opbrengst voor ze: 1350 euro. In totaal komt de pot nu op 7150 euro, eindelijk begint de groep een flow te vinden!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden