StapelgekOpdracht in aflevering 3

De kandidaten spelen in tweetallen een potje Jenga. Drie speciale blokjes zijn samen een joker waard, drie andere zelfs twee extra jokers. Maar wie de toren laat vallen, verdient sowieso niets.

Tags: Puzzels en bordspellen en Jokers

Rik wacht de groep op bij een mooi bamboebosje vlakbij het zakendistrict van Medellin. Hij heeft een joker in de aanbieding voor 2000 euro, de totale inhoud van de pot. Of hij is gratis, als ze binnen twee minuten kunnen kiezen wie de joker krijgt. Er mag niet gekozen worden.

Niels vindt dat de joker moet gaan naar een kandidaat die bij de universiteit geld verdiend heeft. En voor ze het weten, zijn de meeste stemmen voor Niels. Hij mag apart gaan staan met zijn joker.

De kandidaten gaan Jenga spelen in duo"s, aan vier tafels in het park. Door drie juiste blokjes te pakken en die aan elkaar te leggen, kan het joker-plaatje gelegd worden. Er zijn ook blokjes die samen een grote "2" voorstellen.

Als de toren omvalt bij je tegenstander, mag je je buit houden en inwisselen voor echte jokers. De "2" is los niets waard; maar samen met het joker logo, heb je recht op drie jokers. Aan het begin zul je moeten samenwerken, want anders sta je allebei met lege handen.

Nikkie gaat tegen Sarah en beweert direct dat het haar favoriete spel is. Toch gaan de dames redelijk gelijk op. Het is echter Sarah die als eerste een joker verzamelt en ook de twee al bijna compleet heeft. Op dat moment stort bij Nikkie de toren in.

Sinan speelt tegen Robert. Robert is zich bewust van het nadeel van zijn dikke vingers, maar het lukt hem toch om een joker te verzamelen. Sinan heeft minder geluk, want die haalt vooral lege blokjes tevoorschijn en daarna het cijfer twee. Hij duwt de toren om en gunt Robert de winst.

Jamie gaat tegen Rick-Paul. Hij heeft zelf al vrij snel de drie verschillende delen van het jokerlogo verzameld. Maar als het spel al vrij ver gevorderd is, stort bij hem zijn toren in en verliest hij zijn joker.

Merel heeft Evelien als tegenstander. Zij beginnen met vaste hand, maar naar mate het spel vordert, neemt de spanning toe. De andere torens zijn inmiddels ingestort, dus staan er zes toeschouwers om hen heen. Evelien weet zowel de joker als de twee te verzamelen. Uiteindelijk komt Merel schaakmat te staan en gooit de toren om.

De opbrengst: Geen geld in of uit de pot, drie jokers voor Evelien, eentje voor Sarah en Robert.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden