ReddingslijnOpdracht in aflevering 6

Om een executie te voorkomen worden twee teams gevormd. Iedereen gaat een zipline doen waarlangs tien rode of groene bordjes hangen. Als een team de volgorde juist weet te reproduceren, hoeven zij hun scherm niet te zien.

Tags: Lef, Test en Leren

Bij San Gil hangt een gigantische zipline over een heel diep ravijn. Langs de lijn hangt een andere draad met daaraan tien groene en rode borden. De opdracht is eenvoudig - onthoud de juiste volgorde. Aan het einde van de lijn hangen tien kleine bordjes die juist gedraaid moeten worden.

Als Sarah en Rick-Paul als eerste beneden komen (ieder op een eigen locatie), twijfelen ze allebei. Als volgende gaan Jamie en Merel. Jamie is helemaal ontspannen maar Merel gilt het uit. Dan is het hopen dat zij hun teamgenoten kunnen aanvullen... Jamie komt wel een eindje en Merel lijkt zelfs vrij zeker te weten wat er niet klopte bij Rick-Paul.

En dan de twijfelaars, Niels en Sinan. Beiden haken ze af en daarmee ligt dus ook de uitkomst van de opdracht vast. Sinan is nu van Sarah en Jamie afhankelijk; Niels van Rick-Paul en Merel. Het is maar goed dat ze de lefgozers gespreid hebben. Want... de uitkomst van beide teams is goed dus niemand hoeft naar huis.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden