GetouwtrekOpdracht in aflevering 7

Iedere kandidaat wordt vastgebonden in een mangrovebos. Daar staan ook negen kisten met bedragen. Aan elke kist zit een touw met kokosnoot. Door de kisten door te geven aan een ander, moet aan beide kanten van het bos hetzelfde bedrag verzameld worden.

Tags: Communicatie, Geld en Strand

Verspreid over het strand bij een mangrovebos liggen negen kisten met geldbedragen erop. Die moeten de kandidaten aan elkaar overdragen om zo aan elke zijkant 750 euro te verzamelen. Alleen dan krijgen ze geld voor de pot. Hun positie is belangrijk, want veel bewegingsvrijheid krijgen ze niet. Ze hebben 25 minuten de tijd.

De kandidaten worden vastgebonden bij een boom. Aan elke kist zit een touw met aan het uiteinde een zware kokosnoot. Door die naar een ander te gooien, kan die de kist naar zich toetrekken. Rick-Paul en Sinan staan aan een uiteinde.

Sinan begint met 2x100 en 1x175 euro aan kisten en wil dus nog 375 verzamelen. Hij staat er niet bij stil, dat zo"n combinatie wellicht helemaal niet te maken is met de resterende kisten en hij zou moeten ruilen. Jamie en Niels hebben beide 150 euro. Merel heeft 300 staan, Sarah 175, Rick-Paul 150 en 200.

Rick-Paul denkt de noot snel gekraakt te hebben en wil de 175 van Sarah richting Sinan hebben. Dat is op zich slim, maar hij wil daar de 300 van Merel en een losse 100 aan toevoegen. Dat is zonde, want hij zou ook zijn eigen 200 mee kunnen sturen en dan was Sinan al klaar geweest.

Inmiddels heeft Sinan al 100 ingeleverd en vraagt om de 150 van Niels en Jamie. De uitdaging lijkt er vooral in te zitten dat er meerdere mogelijkheden zijn en dat communicatie lastig is door de afstanden en bomen. De 300 lag al dichter bij Sinan, maar die worden nu geruild voor 2x150.

De sfeer wordt grimmiger als Rick-Paul en Jamie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Naar wie gaat de groep nu precies luisteren? Rick-Paul beseft pas later dat er meerdere mogelijkheden zijn. Na een hoop vergaderen kiezen ze een oplossing en dan gaat het snel. De pot stijgt naar 9050 euro!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden