Colombia

Het negentiende seizoen speelt zich af in Colombia. De strijd begint in Santa Fe de Antioquia, een oud Colombiaans stadje. Vanaf daar reist de groep naar het beroemde Medellin, voor opdrachten met laserstralen en kleurrijke kledingstukken. Dan gaat het verder, de natuur van Santander in, langs een stuwmeer, koffieplantage en een angstaanjagend hoge waterval. In Barichara is tijd voor meer gepuzzel met bakstenen, foto's en patronen langs een tokkelbaan. In het tropische El Norte wordt gesleept met bananen en kokosnoten en gestreden tegen crossmotoren. Na een avond feest op het strand, wordt op het platteland bekendgemaakt dat Merel de mol is.

1 Groepsfoto aflevering 1

Adres
Cl. 9a #12-20 a 12-84, Santa Fé de Antioquia, Antioquia, Colombia

2 Puente de Occidente

Omschrijving
Brugopdracht
Opdrachten
 • Afl 1: Over bruggen Aan de brug waarop Art de kandidaten opwacht, hangen vijftien touwen. Aan elk touw zit een kist vast. In tien daarvan zit een vrijstelling op naam voor deze eerste aflevering; voor elke kandidaat dus één. Ze weten alleen niet in welke kist. Dus hoe meer kisten ze op de brug hijsen, hoe groter de kans dat ze allemaal een vrijstelling verdienen. Ze krijgen twintig minuten. We zien intussen ook dat er 2500 euro verdiend kan worden, maar dat weten de kandidaten nog niet. Die beginnen met een discussie over hoe de groep verdeeld moet worden over de beide kanten van de brug. Rechts zien we Sinan, Niels, Robert, Evi en Merel; links Rick-Paul, Evelien, Sarah, Jamie en Nikkie. Sinan en Niels gaan direct keihard aan de slag. Evelien en Rick-Paul ook, terwijl we achter hen Nikkie een soort poging doen om te helpen touwtrekken. Jamie haalt in zijn eentje een kist omhoog. Robert, Evi en Merel werken ook als drietal samen. Zij krijgen hun kist niet omhoog. Sinan en Niels komen intussen ook niet verder met hun tweede kist. Met z'n vijven lukt het hen wel om één van die zware kisten alsnog naar boven te krijgen. Terwijl het vijftal aan de andere kant ook een kist omhoog takelt, komen Merel en Evi niet heel veel verder met hun volgende kist. Ze denken dat ze de kist misschien even los moeten maken en om een stevigere, ijzeren balk moeten winden. Dat lukt natuurlijk niet en ze zien de kist wegdrijven in de rivier. Het team van Jamie krijgt nog een kist omhoog maar moet een andere weer laten zakken als ze beseffen dat die veel te zwaar is, zelfs voor vijf personen. En dan zit de tijd erop. Op een terrasje waar ze zitten uit te rusten, komt Rik naar hen toe. Er zijn vier kisten met vrijstelling naar boven gehaald. Hij vertelt pas bij de executie wie dat zijn. Als degene die de test als slechtste gemaakt heeft, een vrijstelling heeft, dan hoeft er niemand naar huis. Tenzij ze zijn aanbod aannemen: 2500 euro voor de pot als ze als groep van de vrijstelling afzien.

3 Plein Santa Fé de Antioquia

Omschrijving
Salsa-opdracht
Adres
Parque Principal De Santa Fe, Santa Fé de Antioquia, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 1: In zicht Een groep Colombiaanse dansers geeft een spetterend optreden op het dorsplein. De kandidaten worden door hen de dansvloer opgehaald, maar letten ze intussen wel goed op hun danspartner?

4 Hostería de la Plaza Menor

Omschrijving
Hotel kandidaten
Adres
Calle 9, carrera 12, Santa Fé de Antioquia, Antioquia, Colombia

5 Cementerio de Santa Fé de Antioquia

Omschrijving
Start/finish fietsroute
Adres
62, Santa Fé de Antioquia, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 1: Rondje om de kerk De kandidaten rijden op fietsen door het dorp. Achterop hun fiets zit een scherm met instructies om op de juiste tijdstippen met de juiste kandidaten bij verschillende kerken geld op te halen.

6 Talleres Ferrocarril de Antioquia

Omschrijving
Test en executie
Adres
Cl. 49 #45-81, Medellín, Bello, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 2: Uit stralen De kandidaten gaan omstebeurt tien minuten een donkere kamer met een labyrinth van laserstralen binnen. Ze moeten ieder op twee plekken met hun naam, geld oppikken en op tijd terugkomen zonder geraakt te zijn door een laserstraal.
 • Afl 2: Ver tellen Acht kandidaten beantwoorden rekensommen over henzelf en moeten een ring rondschuiven op een enorme grondplaat vol zwarte vlakjes zodat cijfers ontstaan. Twee kandidaten maken van bovenaf een foto van het gegeven antwoord.
 • Afl 3: Op treden Een houten puzzel moet in delen naar de overkant van een parcours gebracht worden. In dat parcours moeten door slim draaien, vier buizen verwijderd worden. Die zijn nodig om de houten puzzel af te maken en het geld te pakken.

7 The Charlee

Omschrijving
Hotel kandidaten
Adres
Cl. 9a, 37-16, Medellín, Antioquia, Colombia

8 Universidad de Antioquia

Omschrijving
Wachtkamer-opdracht en test en executie
Adres
6.246415693706574,-75.56409090552256
Opdrachten
 • Afl 2: Wachtkamer? In vier lokalen kijken de kandidaten naar vooropnames over zichzelf. Tussendoor wordt elke groep steeds een aanbod gedaan om de kamer te verlaten. Intussen kunnen ze ook in de andere lokalen kijken, maar wat is dat waard?

9 Communa 13

Adres
Cra. 108 #36-77 a 36-1, Medellín, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 3: Vlag uithangen In een typisch Colombiaanse wijk moeten de kandidaten kleding in de juiste kleuren verzamelen om aan zoveel mogelijk waslijnen de Colombiaanse driekleur te hangen.

10 Plaza Mayor, Medellin

Adres
La Alpujarra, Medellín, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 3: Stapelgek De kandidaten spelen in tweetallen een potje Jenga. Drie speciale blokjes zijn samen een joker waard, drie andere zelfs twee extra jokers. Maar wie de toren laat vallen, verdient sowieso niets.

11 Embalse del Penol

Adres
Embalse del Penol, Antioquia, Colombia
Opdrachten
 • Afl 4: Min of meer Drie duo's zitten met een bootje in een varende kooi. Hoe dichter ze bij de finish weten te ontsnappen en op tijd terugvaren, hoe meer ze verdienen. Een vierde duo helpt de rest met ontsnappen door middel van codes op de buitenkant van hun kooi.

12 Alejandria Resort

Adres
Km 6 vía, Barichara, San Gil, Santander, Colombia
Opdrachten
 • Afl 4: Serenade Acht kandidaten, twintig balkons. Op een aantal daarvan hangen aanwijzingen die hen moeten helpen om uit te puzzelen welke kandidaat op welk balkon thuishoort. Lukt het ze zonder aantekeningen om dit raadsel op te lossen?

13 Finca Buenos Aires Barichara

Adres
Km.1 cruce El Choro Vía Villanueva, Barichara, Santander, Colombia
Opdrachten
 • Afl 4: Koffiepedia De kandidaten krijgen pakken aan met daarop veel informatie over koffie. Op vier tablets verschijnen vragen waarmee geld verdiend kan worden. Maar na een fout antwoord is een tablet niets meer waard.

14 Hotel kandidaten

15 Vergezicht

Adres
Carrera 7, Barichara
Opdrachten
 • Afl 5: Straatbeeld Een foto van een vergezicht in Barichara is in negen stukken geknipt die verspreid zijn door het dorpje. Met behulp van foto's van de negen locaties, moeten de teams binnen de tijd de negen delen weer verzamelen en het straatbeeld herstellen.

16 Parkeerplaats

Adres
Estación de Servicio Brisas del Llano, Barichara, Santander
Opdrachten
 • Afl 5: Parkeergeld Zeven auto's met een letter op het dak verschijnen op een parkeerplaats. De kandidaten mogen de twee klinkers vervangen door twee andere klinkers op het dak van hun eigen auto. Hoe langer de woorden die ze vervolgens maken, hoe meer ze verdienen.

17 Cascada de Juan Curi

Opdrachten
 • Afl 5: Sleutelhanger Elke kandidaat krijgt een stokje met een vorm die op het gevoel te herkennen is. Dan gaan ze abseilen bij een waterval en moeten intussen diezelfde vorm herkennen onder kokers langs het parcours. Zo verzamelen ze de cijfercode om twee kistjes met geld te openen.

18 Parque Natural El Gallineral

Omschrijving
Test en executie
Adres
Cra. 11 #21-1, San Gil, Santander

19 Stenenfabriek

Adres
Curiti, Santander
Opdrachten
 • Afl 6: Steentje bijdragen Bij een stenenfabriek zijn vijf puzzels te vinden die elk 250 euro waard zijn. De groep mag bij elke puzzel 250 euro extra inzetten uit de pot, die verdubbeld of verloren kan worden. Stiekem zijn ook nog jokers verstopt bij deze opdrachten!

20 Startpunt tuktuks Barichara

Adres
Carrera 7, Barichara
Opdrachten
 • Afl 6: Links/rechts Elke kandidaat gaat in een eigen tuktuk op zoek naar Rik in een dorpje met veel éénrichtingsverkeer. Helaas mogen twee van hen slechts linksaf slaan, twee rechtsaf en twee moeten om en om linksaf en rechtsaf slaan. De mogelijke opbrengst van de opdracht hebben ze al in enveloppes bij zich.

21 El Peñon Guane

Omschrijving
Ziplines
Opdrachten
 • Afl 6: Reddingslijn Om een executie te voorkomen worden twee teams gevormd. Iedereen gaat een zipline doen waarlangs tien rode of groene bordjes hangen. Als een team de volgorde juist weet te reproduceren, hoeven zij hun scherm niet te zien.

22 Viajero Tayrona Hostel & Ecohabs

Adres
Via Riohacha Km. 45, Santa Marta, Magdalena

23 Playa de Mendihuaca

Adres
La Poza, Santa Marta, Magdalena
Opdrachten
 • Afl 7: Getouwtrek Iedere kandidaat wordt vastgebonden in een mangrovebos. Daar staan ook negen kisten met bedragen. Aan elke kist zit een touw met kokosnoot. Door de kisten door te geven aan een ander, moet aan beide kanten van het bos hetzelfde bedrag verzameld worden.

24 Quebrada Valencia

Adres
Quebrada Valencia, Santa Marta, Magdalena
Opdrachten
 • Afl 7: Roulette Elke kandidaat krijgt een keuze van Rik: Kans op een, twee of drie jokers of de tijd stilzetten bij de test. Maar hoe groter de mogelijke opbrengst, hoe groter ook het risico op mingeld of een dubbele executie. Alle opties gaan in een bakje en dan moet de kandidaat roulette spelen...

25 Dibulla, La Guajira

Adres
Los Barranquitos, Dibulla, La Guajira, Colombia
Opdrachten
 • Afl 7: Geld oogsten Op een enorme bananenplantage liggen trossen die met vier kleuren gemarkeerd zijn. Ze kunnen tussen vier stations met diezelfde kleuren verplaatst worden door middel van een soort kabelbaan. Aan de groep de simpele taak om de bananen goed te sorteren.

26 Strand bij El Mirador Palomino

Omschrijving
Geld verbranden
Adres
El Mirador Palomino, Palomino, Magdalena, Colombia
Opdrachten
 • Afl 8: Vuurproef Op een strand met twee velden, branden tientallen fakkels en hangen allerlei geldbedragen. Matchende bedragen moeten in het vuur verbrand worden. De resterende bedragen vormen de opbrengst en de oplossing.

27 Punta Guamachito

Omschrijving
Geld jagen
Adres
Punta Guamachito, Riohacha, La Guajira Colombia
Opdrachten
 • Afl 8: In het vizier Met een drone kunnen de kandidaten een droge vlakte verkennen. Ze moeten daar geldbedragen ophalen, maar tegenstanders crossen rond op motoren om hen te dwarsbomen.