Over bruggenOpdracht in aflevering 1

Aan de brug waarop Art de kandidaten opwacht, hangen vijftien touwen. Aan elk touw zit een kist vast. In tien daarvan zit een vrijstelling op naam voor deze eerste aflevering; voor elke kandidaat dus één. Ze weten alleen niet in welke kist. Dus hoe meer kisten ze op de brug hijsen, hoe groter de kans dat ze allemaal een vrijstelling verdienen. Ze krijgen twintig minuten. We zien intussen ook dat er 2500 euro verdiend kan worden, maar dat weten de kandidaten nog niet. Die beginnen met een discussie over hoe de groep verdeeld moet worden over de beide kanten van de brug. Rechts zien we Sinan, Niels, Robert, Evi en Merel; links Rick-Paul, Evelien, Sarah, Jamie en Nikkie. Sinan en Niels gaan direct keihard aan de slag. Evelien en Rick-Paul ook, terwijl we achter hen Nikkie een soort poging doen om te helpen touwtrekken. Jamie haalt in zijn eentje een kist omhoog. Robert, Evi en Merel werken ook als drietal samen. Zij krijgen hun kist niet omhoog. Sinan en Niels komen intussen ook niet verder met hun tweede kist. Met z'n vijven lukt het hen wel om één van die zware kisten alsnog naar boven te krijgen. Terwijl het vijftal aan de andere kant ook een kist omhoog takelt, komen Merel en Evi niet heel veel verder met hun volgende kist. Ze denken dat ze de kist misschien even los moeten maken en om een stevigere, ijzeren balk moeten winden. Dat lukt natuurlijk niet en ze zien de kist wegdrijven in de rivier. Het team van Jamie krijgt nog een kist omhoog maar moet een andere weer laten zakken als ze beseffen dat die veel te zwaar is, zelfs voor vijf personen. En dan zit de tijd erop. Op een terrasje waar ze zitten uit te rusten, komt Rik naar hen toe. Er zijn vier kisten met vrijstelling naar boven gehaald. Hij vertelt pas bij de executie wie dat zijn. Als degene die de test als slechtste gemaakt heeft, een vrijstelling heeft, dan hoeft er niemand naar huis. Tenzij ze zijn aanbod aannemen: 2500 euro voor de pot als ze als groep van de vrijstelling afzien.

Tags: Vrijstelling en Water

Aan de brug waarop Rik de kandidaten opwacht, hangen vijftien touwen. Aan elk touw zit een kist vast. In tien daarvan zit een vrijstelling op naam voor deze eerste aflevering; voor elke kandidaat dus één. Ze weten alleen niet in welke kist. Dus hoe meer kisten ze op de brug hijsen, hoe groter de kans dat ze allemaal een vrijstelling verdienen.

Ze krijgen twintig minuten. We zien intussen ook dat er 2500 euro verdiend kan worden, maar dat weten de kandidaten nog niet. Die beginnen met een discussie over hoe de groep verdeeld moet worden over de beide kanten van de brug.

Rechts zien we Sinan, Niels, Robert, Evi en Merel; links Rick-Paul, Evelien, Sarah, Jamie en Nikkie. Sinan en Niels gaan direct keihard aan de slag. Evelien en Rick-Paul ook, terwijl we achter hen Nikkie een soort poging doen om te helpen touwtrekken. Jamie haalt in zijn eentje een kist omhoog.

Robert, Evi en Merel werken ook als drietal samen. Zij krijgen hun kist niet omhoog. Sinan en Niels komen intussen ook niet verder met hun tweede kist. Met z"n vijven lukt het hen wel om één van die zware kisten alsnog naar boven te krijgen.

Terwijl het vijftal aan de andere kant ook een kist omhoog takelt, komen Merel en Evi niet heel veel verder met hun volgende kist. Ze denken dat ze de kist misschien even los moeten maken en om een stevigere, ijzeren balk moeten winden. Dat lukt natuurlijk niet en ze zien de kist wegdrijven in de rivier.

Het team van Jamie krijgt nog een kist omhoog maar moet een andere weer laten zakken als ze beseffen dat die veel te zwaar is, zelfs voor vijf personen. En dan zit de tijd erop.

Op een terrasje waar ze zitten uit te rusten, komt Rik naar hen toe. Er zijn vier kisten met vrijstelling naar boven gehaald. Hij vertelt pas bij de executie wie dat zijn. Als degene die de test als slechtste gemaakt heeft, een vrijstelling heeft, dan hoeft er niemand naar huis. Tenzij ze zijn aanbod aannemen: 2500 euro voor de pot als ze als groep van de vrijstelling afzien.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden