Op sleeptouwSeizoen 19, aflevering 1

Wanneer de kandidaten aankomen in Colombia, worden ze gelijk fysiek op de proef gesteld in ruil voor vrijstellingen. Maar er is ook tijd voor muziek en om het schitterende Santa Fe de Antioquia te bezoeken. Dan volgt de eerste test en executie... maar zal er wel iemand afvallen?

Het negentiende seizoen begint met een geheimzinnige scene waarin een timmerman jokers maakt. Langzaam wordt duidelijk dat er dit jaar wat bijzonders aan de hand is met sommige jokers: Daarin zit een vrijstelling verstopt!

Dag 1, Santa Fe de Antioquia

Wie is de Mol 2019. De kandidaten staan klaar voor het avontuur van hun leven. Duizenden kilometers van huis, weg uit hun vertrouwde omgeving. Het speelveld: Een land met vele gezichten en hartverwarmende mensen... Colombia.

Tijdens hun reis door ongerepte natuur, woeste bergen, bruisende steden en schilderachtige dorpjes proberen de kandidaten met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen. Ze zullen stuiten op lastige dilemma"s en vooral op tegenwerking van de mol, die er geraffineerd voor zorgt dat de winst zo laag mogelijk blijft.

Het zal een zoektocht worden met onverwachte wendingen waarbij de kandidaten één voor één het spel moeten verlaten. De uiteindelijke opbrengst is voor de winnaar; degene die het antwoord weet te geven op die ene vraag: Wie is de mol?

Bij de eerste opdracht kan al gelijk veel waardevols verdiend worden. Al blijkt dat niet voor iedereen weggelegd. En na afloop zijn de kandidaten niet heel veel wijzer. Ze rijden naar hun hotel in Santa Fe de Antioquia.

Daar worden al direct de eerste bondjes gesloten - een record? Rick-Paul biecht bij Niels gelijk op dat hij hem kan vertrouwen. Ze beginnen een proefbondje, waar ze allebei "zonder hard feelings" uit mogen stappen. Jamie benadert intussen Merel en daar lijkt wel een klik te ontstaan. En dan volgt een tweede, muzikale opdracht.

Dag 2, Santa Fe de Antioquia

In het Colombiaanse stadje wordt na het ontbijt de derde opdracht gespeeld, waarbij de kandidaten zelf het stadje moeten verkennen. Maar natuurlijk wel in een chaotische setting!

Voordat de groep zich gaat voorbereiden op de test, wil Jamie graag dat er gestemd wordt over het aanbod van Rik om van de vrijstellingen af te zien in ruil voor geld. Alleen Niels, Merel en Sinan durven het aan, dus blijven de vrijstellingen geldig en wordt niets verdiend met de eerste opdracht.

We zien de executie, met tussendoor beelden van de kandidaten die hun test maken. Het eerste groene scherm is voor Niels. Dan volgt Evelien, maar zij hoeft haar scherm niet te zien want één van de kisten met vrijstellingen bevatte haar naam.

Jamie en Robert krijgen wel beiden hun scherm te zien, maar gelukkig is dat tweemaal groen. Voor Merel is een vrijstelling opgevist. Rick-Paul pakt een groen scherm en voor Nikkie was de derde vrijstelling. Sarah krijgt weer een groen scherm te zien.

Evi had de laatste vrijstelling te pakken en dan wordt het spannend voor Sinan... maar ook hij krijgt een groen scherm. Dat wil zeggen dat één van de vier kandidaten met vrijstelling door het oog van de naald gekropen is!

© 2023 Ronald van der Velden