Rondje om de kerkOpdracht in aflevering 1

De kandidaten rijden op fietsen door het dorp. Achterop hun fiets zit een scherm met instructies om op de juiste tijdstippen met de juiste kandidaten bij verschillende kerken geld op te halen.

Tags: Communicatie, Zoeken, Rijden, Fietsen, Verzamelen, Geld en Stad

Rik staat op de kandidaten te wachten met tien fietsen, waarop schermen gemonteerd zijn. Op die fietsen kunnen ze 1800 euro verdienen en die hoeven ze alleen nog maar op te halen. Op één uitzondering na, zijn alle tablets achterop de fiets gemonteerd en dus alleen zichtbaar voor anderen. Zodra je stopt met fietsen, gaat het scherm uit.

Jamie neemt de leiding en stelt voor om als één groep te beginnen. Sarah wil sowieso dat als er gesplitst wordt, de groepjes zo snel mogelijk weer samenkomen zodat alle informatie gedeeld blijft. Allemaal goede voornemens, maar zodra de tijd loopt is de structuur ver te zoeken.

Evelien fietst achteraan en heeft als enige een scherm voorop. Zij weet hoe laat het precies is en dat zal later relevant blijken voor de instructies die op de schermen verschijnen. Sinan rijdt voorop en bepaalt in goed overleg het tempo.

De eerste instructies verschijnen. Evi moet om 11:15 bij de Chinca kerk een envelop pakken; Merel krijgt even later dezelfde instructie en Jamie ook. Evi gaat ervandoor en dus besluit de groep om Sarah met Evi mee te sturen.

Maar intussen volgen meer instructies: Sarah moet om 11:20 bij de Jesús kerk zijn en Nikkie bij de Santa Bárbara kerk. Sinan en Robert moet Sarah achterna en, Rick-Paul en Niels moeten bij dezelfde kerk zijn als Nikkie.

Sarah en Evi zijn dan bij een kerk aangekomen maar over de portofoon ontstaat onduidelijkheid over de instructies: Evelien vindt dat ze moeten wachten tot het juiste tijdstip. De twee dames besluiten braaf een rondje te fietsen.

Als het kwart over elf is, pakken Evi en Sarah de envelop. Er zit 300 euro in. Maar op de envelop staat Evi, Jamie en Merel. Daar zijn ze allebei verbaasd over, terwijl de instructie toch duidelijk op een schermpje gestaan had.

Merel, Evi en Jamie moeten vervolgens om 11:25 bij de Carmen kerk een envelop pakken. Nikkie, Sinan, Jamie, Niels en Rick-Paul komen bij een envelop aan en Nikkie neemt deze mee zonder dat de rest hoeft te stoppen. Ze zijn bang dat de tijd anders niet synchroon blijft lopen.

Dan verschijnen instructies dat Nikkie, Robert, Sarah, Niels, Rick-Paul en Sinan om 11:30 bij de Carmen kerk een envelop moeten pakken, dus net iets later dan het drietal dat daar al eerder heen gestuurd werd. Maar als het half twaalf is, lijkt het nog niet helemaal gelukt te zijn - Evelien geeft door dat de tijd op is.

Als ze bij Rik aankomen, zijn slechts twee enveloppes gevonden. Nikkie levert haar envelop in en dat levert 300 euro op. De envelop van Evi is helaas niets waard: Zij was niet met de juiste mensen op de juiste plaats.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden