Op tredenOpdracht in aflevering 3

Een houten puzzel moet in delen naar de overkant van een parcours gebracht worden. In dat parcours moeten door slim draaien, vier buizen verwijderd worden. Die zijn nodig om de houten puzzel af te maken en het geld te pakken.

Tags:

Bij deze opdracht zijn behendigheid, inventiviteit en ruimtelijk inzicht van belang. Een houten 3D-puzzel die een groot blok vormt met een trap erop, moet in delen naar de overkant van een parcours. Aan de groep de vraag of ze dat in 45 minuten gaan kunnen voor 1500 euro, of in 30 minuten voor 2500 euro.

Robert, Niels en Jamie willen voorzichtig spelen maar Sinan durft de dertig minuten wel aan. Hij heeft te weinig medestanders als er gestemd wordt. Wanneer Rik vraagt wat de keuze van de groep is, wil Merel gek genoeg toch voor 30 minuten gaan, maar de rest grijpt in.

Het parcours bestaat uit twee muren met metalen buizen ertussen. Die kunnen allemaal draaien in hun houders, maar vier ervan moeten los om met de grote houten puzzeldelen te kunnen passeren. Jamie heeft al snel een buis los en ook Rick-Paul heeft niet lang nodig.

Sarah en Merel zoeken uit hoe de puzzel werkt en zijn verantwoordelijk voor het opnieuw in elkaar leggen van de stukken, aan de andere kant van het parcours. Jamie wil niet in de weg lopen en brengt de buizen naar een plek buiten het parcours. Toch verdwijnt een buis intussen in de bosjes.

Met drie losse buizen lukt het al om sommige puzzeldelen door het parcours te dragen. Maar er zijn vier buizen nodig om de traptreden te vormen en bij de bel te kunnen waarmee de opdracht eindigt. Gelukkig vindt Evelien de derde buis weer terug.

Robert is degene die uiteindelijk inziet, dat ze de laatste buis eerst aan de recherkant moeten losdraaien. Niels wil hem er nog op wijzen dat dat niet is zoals het zou horen, maar Robert krijgt gelijk. Sarah mag de trap op en weet bij de bel de 1500 euro aan geld te pakken voor de pot. Die komt op 3500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden