Uit stralenOpdracht in aflevering 2

De kandidaten gaan omstebeurt tien minuten een donkere kamer met een labyrinth van laserstralen binnen. Ze moeten ieder op twee plekken met hun naam, geld oppikken en op tijd terugkomen zonder geraakt te zijn door een laserstraal.

Tags: Communicatie, Verzamelen, Geld en Groot gebouw

Als Rik aankondigt dat de volgende opdracht een laseropdracht is, barst de groep in juichen uit, want hier hebben ze allemaal op gewacht. Ze gaan door een labyrinth van laserstralen en moeten onderweg geld oppakken dat hun eigen naam draagt.

Als ze geraakt worden door een laserstraal of niet binnen tien minuten (per kandidaat) terug zijn bij de groep, verliezen ze alles wat ze persoonlijk hebben opgeraapt. Ze kunnen de groep via een portofoon vertellen wat ze zien. In totaal is maximaal 3500 euro te verdienen.

Als eerste gaat Sinan, want hij is de nieuwe leider. De groep wil dat hij helder communiceert hoe het parcours eruit ziet, maar dat doet hij niet echt. Als hij z"n eerste geld binnen heeft en op een plateau wil stappen, raakt zijn voet een laserstraal.

Merel gaat als tweede. Zij gaat vrij snel en weet zonder problemen haar twee bedragen te pakken. Ze komt in totaal met 250 euro terug bij de groep. Niels gaat als derde; maar hij komt met acht minuten op de klok en nul euro in z"n hand in een laserstraal terecht.

Nikkie is de vierde. Haar eerste enveloppe heeft ze snel te pakken. Als ze bij haar tweede bedrag komt, laat ze een briefje op de grond vallen. Maar met het andere briefje in haar mond, lukt het toch om het geld weer op te rapen. Maar dan valt ze op de terugweg.

Sarah komt daarna en heeft veel teveel haast. Ze pakt het bordje met haar eigen naam (niet duidelijk is of ze het geld ook pakt), maar struikelt dan onderweg en komt in een straal. En Jamie, die na haar komt, struikelt ook.

Evelien raakt bij het oprapen ook een straal. Rick-Paul weet zijn evenwicht te bewaren en besluit na zijn eerste bedragje gelijk terug te keren. Slechts 50 euro, dat wel. Robert volgt dezelfde strategie en brengt 125 euro binnen.

Ten slotte is Evi aan de beurt en die voelt dat ze zichzelf moet bewijzen. Als ze de groep terugziet, haalt ze briefje na briefje uit haar kleding. Terwijl ze toch 100 euro heeft laten liggen waar ze niet goed genoeg bij kan. In totaal wordt 650 euro verdiend; de pot komt op 2250 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden