In het vizierOpdracht in aflevering 8

Met een drone kunnen de kandidaten een droge vlakte verkennen. Ze moeten daar geldbedragen ophalen, maar tegenstanders crossen rond op motoren om hen te dwarsbomen.

Tags: Communicatie, Snelheid, Camera's, Jagen en vluchten, Zoeken, Verzamelen en Geld

Op een stuk woestijn staan olievaten. Op sommige vaten ligt geld, in totaal 2000 euro. Eén van de kandidaten kan dankzij een drone alles in het vizier houden en de rest instrueren. Maar er zijn kapers op de kust: Na de start komen enkele zwartgeklede tegenstanders op motoren aancrossen. In 30 minuten moet zoveel mogelijk geld verzameld worden.

Sinan begint met de drone, maar hij lijkt niet zo op te schieten en de groep twijfelt of hij echt niet harder kan vliegen. Na vijf minuten staat de rest nog bij hem op instructie te wachten. Uiteindelijk kiezen ze een doel en verspreidt het drietal zich over het veld. Merel pakt de eerste 250 euro terwijl Niels aanbiedt om de motorrijders af te leiden.

Ze bereikt het eindpunt, maar intussen gaan de motorrijders ook op jacht naar bankbiljetten. Ze zijn inmiddels tien minuten bezig, dus het tempo moet flink omhoog. Nu gaan Sarah en Niels het veld in en zij weten met hetzelfde trucje weer 250 euro te verzamelen.

Voor een derde run gaan de drie samen het veld in, terwijl Sinan de drones in de gaten houdt. Sarah weet weer 250 euro te pakken, maar bij de uitgekozen ton vindt Merel helemaal geen geld. Ze verzamelen zich voor een flinke discussie, maar dan willen ze nog één keer het veld in.

Maar weer komen Niels en Merel bij een ton waar geen geld op ligt, terwijl Sinan iets anders beweert. Er is nog één minuut over. Op de valreep komt Merel met 250 euro bij Sinan terug. Eerder is ergens nog 250 euro gepakt en dus wordt in totaal 1250 euro verdiend. De pot komt op 9300 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden