Met zand strooienSeizoen 19, aflevering 8

Niet één maar twee rode schermen: Jamie en Rick-Paul werden het slachtoffer van een dubbele executie. De trouwe bondgenoten van Merel en Niels liggen uit het spel. Namen ze teveel risico, of zijn ze op een dwaalspoor gezet? Het is een keiharde grap voor de groep, die in totale verwarring achterblijft. Niemand begrijpt wat er precies is gebeurd. Er zijn twee verdachten minder maar de strijd om de felbegeerde finaleplekken wordt er niet minder om.

Dag 13, Dibulla

Niels en Sinan beginnen de dag gezellig met koffie aan een klein tafeltje – even wennen nu de groep steeds kleiner wordt. Sinan is gemotiveerd en zit klaar om veel geld te verdienen. Over het spel wordt nog maar weinig gepraat want de finale is al in zicht. Na afloop wil Niels toch nog even van Sinan vragen of hij de mol is, maar die wil daar niet eens antwoord op geven.

Dag 14, Laguna Grande

Na een schitterende avond met vuur op het strand, wil Niels ook bij Merel een poging wagen. Maar tijdens de wandeling wordt hij weinig wijzer en andersom schiet Merel er ook weinig mee op. Dan nog maar een opdracht bij Laguna Grande.

In de middag gaat Niels het gesprek aan met Sarah, maar die ontkent de mol te zijn. Zelf vindt hij het leuker om glashard te beweren dat hij zelf de mol is. Misschien worden ze wijzer bij de derde opdracht. Daar gebeuren rare dingen maar in plaats van geld, gaat Niels er met een bijzondere joker vandoor. Hij breekt hem open en blijft een vrijstelling voor de finale te hebben!

Dag 15, Mata de Platano

De volgende dag moet de test gemaakt worden. Bij de executie wordt bekend welke finalisten er naast Niels zullen spelen om de pot. Het eerste scherm is voor Sarah en zij krijgt groen te zien. Dan zijn er nog maar twee over en blijkt Sinan de laatste afvaller. Merel staat met Niels en Sarah in de finale van het negentiende seizoen!

© 2023 Ronald van der Velden