AfleveringenSeizoen 19

 • Op sleeptouw Aflevering 1

  Wanneer de kandidaten aankomen in Colombia, worden ze gelijk fysiek op de proef gesteld in ruil voor vrijstellingen. Maar er is ook tijd voor muziek en om het schitterende Santa Fe de Antioquia te bezoeken. Dan volgt de eerste test en executie... maar zal er wel iemand afvallen?

 • Uitgerekend Aflevering 2

  Wat waren ze blij, de kandidaten, toen ze na de eerste executie allemaal door waren dankzij vrijstellingen. Maar wie kroop door het oog van de naald? En sommige kandidaten beseffen dat ze niets zijn opgeschoten. Nog steeds zijn er tien verdachten. Ze verlaten het historische Santa Fe en reizen door naar Medellin, een miljoenenstad met een ruig verleden. De stad waar de jacht op de mol pittiger wordt. En waar de kandidaten elkaars hulp hard nodig zullen hebben. Maar op wie kun je rekenen?

 • Niet gered Aflevering 3

  De vrolijke en goedlachse Evi moest het spel verlaten. Haar vertrek en een verhelderende filmvoorstelling met de kandidaten zelf in de hoofdrol zet de verhoudingen binnen de groep op scherp. En de komst van de gevulde jokers versterkt dat gevoel des te meer. Want als zelfs de waarde van een joker een dilemma oplevert, wat is dan nog zeker in het spel? Het enige antwoord daarop is: De mol.

 • Drukker worden Aflevering 4

  De kandidaten laten Nikkie en de stad Medellin achter zich en reizen noordwaarts, richting de woeste bergen van de provincie Santander. De eerste tussenstop is het gigantische stuwmeer van Guataé. De roemruchte drugsbaas Pablo Escebar die Colombia jarenlang in zijn greep hield, vertoefde hier vaak in z'n buitenhuis, ergens in de wirwar van water en eilandjes. Het is ook het decor voor de volgende opdracht waarbij de kandidaten hopelijk niet alleen goed samenwerken, maar ook de juiste keuzes maken. Hoog tijd want de pot had inmiddels gevuld kunnen zijn met ruim 13000 euro. De realiteit: Een schamele 3500 euro.

 • Verblindend Aflevering 5

  Het rode scherm van Evelien kwam hard aan, zei Evelien zelf, die net had gehoord dat de joker die ze had ingezet ongeldig was. Maar ook bij de rest. De groep is ontsteld nu blijkt dat zich onderhuis veel meer afspeelt dan gedacht. Het vertrek van Evelien is ook een waarschuwing. Ze stond hoog op hun verdachtenlijstjes. En dus moeten de kandidaten de aantekeningen in hun molboekjes nog eens kritisch bekijken. De jokers, al dan niet met inhoud, zijn voorlopig uit het spel, maar laten diepe sporen achter. Met weer een vrouw minder en nog steeds een mol in het gezelschap, maakt de groep zich op voor een nieuwe opdracht in het dorp Barichara.

 • Uithalen Aflevering 6

  Voor het eerst dit seizoen moest een man het spel verlaten. Na een heroische abseilopdracht waarbij een waterval hem het zicht volledig ontnam, kreeg meester-patissier Robert een rood scherm. De groep zal de sympatieke Brabander gaan missen, vanwege zijn droge humor, zijn gezelligheid en z'n oog voor de ander. Van de mol hoeven de kandidaten geen sympathiek gebaar te verwachten. Die ziet het liefst de kandidaten een voor een aan hem te prooi vallen.

 • Inhalen Aflevering 7

  Dankzij de stalen zenuwen en de scherpe blik van Rick-Paul, Sarah, Merel en Jamie kreeg niemand zijn scherm te zien en kan de hele groep de reis door Colombia voortzetten. Ze nemen afscheid van de bergen van Santander en vertrekken naar El Norte, de Caribische kust, met z'n onstuimige zee en z'n magische stranden. Een nieuwe plaats en een nieuwe gelegenheid voor de overgebleven kandidaten om geld te verdienen voor de pot. Maar onverwachte verleidingen liggen op de loer. En die verleidingen hebben vergaande consequenties.

 • Met zand strooien Aflevering 8

  Niet één maar twee rode schermen: Jamie en Rick-Paul werden het slachtoffer van een dubbele executie. De trouwe bondgenoten van Merel en Niels liggen uit het spel. Namen ze teveel risico, of zijn ze op een dwaalspoor gezet? Het is een keiharde grap voor de groep, die in totale verwarring achterblijft. Niemand begrijpt wat er precies is gebeurd. Er zijn twee verdachten minder maar de strijd om de felbegeerde finaleplekken wordt er niet minder om.

 • Drijfveer Aflevering 9

  Net voor de eindstreep moest hij het spel verlaten. Journalist Sinan leek zo zeker van zijn zaak. Maar een rood scherm maakte een abrupt einde aan zijn molavontuur. Met opgeheven hoofd nam hij afscheid van Merel, Niels en Sarah, die zich tot hun grote vreugde de finalisten mogen noemen van Wie is de Mol 2019. Het trio wacht nog een paar opdrachten vóór de grote finaletest. Een laatste kans om de pot te spekken, die net is blijven steken boven de 9000 euro. Maar ook om nog eens goed op te letten, vermoedens te staven en een antwoord te formuleren op die ene vraag: Wie is de mol?

 • Wie is de Mol? Aflevering 10

  In de laatste aflevering wordt duidelijk wie al wekenlang de boel bedriegt in Colombia. Tijdens een terugblik vanuit Vondelpark CS interviewt Rik de afvallers en natuurlijk ook de winnaar, verliezer en mol. En we zien hoe die laatste, bij vele opdrachten zorgde voor een tegenvallende opbrengst.

© 2023 Ronald van der Velden