Wie is de Mol?Seizoen 19, aflevering 10

In de laatste aflevering wordt duidelijk wie al wekenlang de boel bedriegt in Colombia. Tijdens een terugblik vanuit Vondelpark CS interviewt Rik de afvallers en natuurlijk ook de winnaar, verliezer en mol. En we zien hoe die laatste, bij vele opdrachten zorgde voor een tegenvallende opbrengst.

De zeven afvallers zitten bij Rik in Vondelpark CS om samen met duizenden fans buiten, te zien wie de negentiende mol was. Extra spannend voor Rick-Paul en Jamie, die vanaf het begin een bondje hadden met respectievelijk Niels en Merel. Eén voor één zien we hoe de afvallers hun reis in Colombia moesten afbreken. En dan is het tijd voor de drie finalisten!

Als eerste zien we nog één keer de trailer langskomen van dit seizoen, waarin mensen in het water met puzzelstukken slepen. Aan het einde van dit filmpje wordt duidelijk wie er altijd al op stond afgebeeld: Het is Merel! En dan moet de winnaar nog bekend gemaakt worden. Niels had 34 goede antwoorden en Sarah 37, dus zij wint de pot!

De bekendmaking is vooral schrikken voor Jamie, die bekent dat hij Merel zelfs meerdere keren dronken ondervraagd heeft en haar toch niet wist te ontmaskeren. En de pot is dankzij Merel wellicht een kleine teleurstelling voor de winnares: Van de ruim 47000 euro is slechts 10150 euro de laagste pot ooit.

Bij de eerste opdracht op de brug, wil Merel zoveel mogelijk kisten naar boven halen want dan is de kans op vrijstellingen het grootste. Bij de opdracht met persoonlijke vragen, maakt ze slim gebruik van alle chaos in de groep. En bij de laseropdracht pakt ze rustig geld weg bij de stapeltjes van álle andere kandidaten.

Bij de opdracht met kamernummers, liegt Merel over alle bordjes die ze tegenkomt zodat zoveel mogelijk mensen op de verkeerde plek gaan staan. De opdracht met koffievragen heeft ze vooraf ingestudeerd en ze kiest ervoor om op een sleutelpositie bij één van de laptops te gaan staan. Ze vult eerst veel goede antwoorden in en maakt dan meerdere fouten.

Bij de opdracht met auto’s parkeren, wil ze op de toren om korte woorden te maken. Niels en Jamie protesteren tegen alle korte woorden en dan legt Robèrt een zeven-letter-woord… helaas! Bij de tuktuks weet ze welke twee enveloppes de hoogste bedragen bevatten. En die wisselt ze voor het geld dat ze bij de laseropdracht verzameld had!

Bij het slepen met bananen, weet Merel dat er alleen geld zit in de oranje trossen. Dus begint ze bij een station met oranje trossen, haalt daar lintjes van de trossen en sleept de zakken het bos in. Helaas zit het geld in de andere trossen, dus moet ze improviseren en doet alsof de tros vlak naast haar geen geld bevat. Niemand die het doorheeft!

Op het strand bij het verbranden van geld, wil ze zoveel mogelijk foute matches verbranden. En dat gaat aardig, ze liegt er flink op los en er blijven veel te veel unieke schijven over. Allerlei acties die zorgen voor een historisch lage pot. Als aandenken heeft ze van elke executieplek een bloem geplukt en gedroogd in Nederland voor de afvallers.

© 2023 Ronald van der Velden