Ten val brengenOpdracht in aflevering 8

De kandidaten trekken omstebeurt een pin uit een groot bord. Daardoor valt een joker stap voor stap naar beneden. Wie de joker tot onderaan laat vallen, geeft de winst aan de kandidaat na hem of haar.

Tags: Vrijstelling en Puzzels en bordspellen

In de jungle, vlak bij een rivier, wacht Rik de groep op met een groot bord met pinnetjes. Hier kan iemand rechtstreeks een plek in de finale verdienen. Er zijn twee jokers en in één daarvan zit een vrijstelling. Eén van de jokers zit bovenin het bord. De kandidaten moeten daar omstebeurt een pin uit trekken, zodat de joker langzaam naar beneden valt.

Wie de laatste pin uit het bord trekt, waardoor de joker onderin het bord valt, is de winnaar en mag de gevallen joker openen. De groep kiest vooraf zelf de volgorde van de spelers en met welke joker gespeeld wordt. Sarah wil wel beginnen en daarna mag Merel. Beiden trekken een pin onder de joker vandaan.

Niels is eigenwijs en kiest juist een pin vlak boven de joker. En Sinan pakt één van de twee onderste pinnen uit het bord. Geen van allen heeft al een echte strategie. De dames kiezen weer de pin onder de joker en Niels besluit hetzelfde te doen. Nu zijn er nog vier of vijf pinnen over tot het einde (afhankelijk van de route).

Sinan en Sarah kiezen nu een pin dicht bij het einde; Merel trekt een pin onder de joker vandaan. Nu zijn er nog twee laagjes over. Wie daar nu een pin van wegtrekt, geeft de winst aan degene na hem of haar. Bij het volgende rondje kiest dus iedereen een pin uit een andere plek op het bord.

Sarah heeft inmiddels al uitgerekend dat Niels degene zal zijn die te weinig keuze heeft en Merel, die na hem is, er dus met de joker vandoor zal gaan. Maar na allerlei rondes met veilige keuzes, maakt Merel een denkfout en trekt plotseling een pin onder de joker vandaan. Daarmee is de winst onverwacht voor Niels!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden