OpdrachtenSeizoen 16

 • De metro Aflevering 1

  De kandidaten stappen omstebeurt in een metro, met elk een opdracht op zak. In totaal moeten 54 mensen verzameld worden op het eindpunt van de lijn. Wat de groep niet weet, is dat één van de deelnemers eigenlijk een andere opdracht heeft.

 • Topito Aflevering 1

  Op een grote zandvlakte ligt een enorme zware topito. De groep moet deze door een aantal vlakken in het zand slepen; hoe verder, hoe meer kandidaten zijn vrijgesteld van de executie. Maar als de groep besluit om de topito in een vlak met geld achter te laten, verdienen ze geld.

 • Trappen Aflevering 2

  Art maakt een groepsfoto van een grote groep locals op een trap. Daarna krijgt de groep een kwartier om die foto te reconstrueren.

 • Klooster Aflevering 2

  Vijf duo's krijgen een dilemma. Gaat één van hen een klooster in voor aanwijzingen terwijl de ander jokers krijgt? Of vertrouwen ze elkaar niet voldoende?

 • Zoutmijnen Aflevering 2

  Bij een zoutwinningsgebied staan vier wagons met zoutsoorten erop geschreven. Die zoutsoorten liggen verspreid over het gebied. De groep moet het juiste zout in de juiste wagon weten te krijgen.

 • Laser Aflevering 3

  Bij een oud kasteel is een hindernisbaan opgebouwd waar 's nachts lasergame wordt gespeeld met schutters en gewapende drones. De groep verdeelt 1500 euro over de kandidaten en moet zoveel mogelijk naar de overkant brengen. Wie weet een verdubbelaar mee te pakken?

 • Macht over de test Aflevering 3

  Vlak voor de rest begint, mogen de spelers anoniem een bod uitbrengen. De speler met het een-na-hoogste bod unieke mag vijf vragen uit de test wegstrepen, voor zichzelf en de rest van de groep. Wat zal er van de pot overblijven?

 • Geld matchen Aflevering 3

  De kandidaten worden in groepjes gedropt in het centrum. Iedereen heeft 1/3 van een geldbiljet bij zich. Verspreid door de stad staan vijf palen met de resterende stukjes. Door steeds een eigen biljet te wisselen met wat bij een paal hangt, kunnen de biljetten gecompleteerd worden.

 • Kiezen of delen Aflevering 4

  De kandidaten maken duo's. Er gaan steeds twee kandidaten uit verschillende duo's een steengroeve in om een populair voorwerp te pakken. Ze weten vooraf wat er te halen valt, maar geven ze elkaar de juiste informatie?

 • Sleutelroute Aflevering 4

  Bovenaan een bergwand is een kist met twee sloten vastgezet. Voor elk raadsel dat de kandidaten correct oplossen, mogen ze met een willekeurige sleutel de wand beklimmen. Lukt het hen om op tijd de kist los te krijgen?

 • Ondiep water Aflevering 4

  Verspreid over ondiep water liggen 23 kokers met of zonder (min)geld. De kokers hebben cijfercodes en een lijst geeft aan, welke kokers met een kayak gehaald moeten worden. Maar er schuilt gevaar onder het water...

 • Taíno-tekens Aflevering 5

  De groep gaat per boot op zoek naar negen drijvende tekens van de Taíno-indianen. Als ze deze uit het water oppikken en op de juiste manier samenvoegen, ontstaat een schatkaart waarmee ze de locatie van het geld kunnen vinden.

 • Verhalen-estafette Aflevering 5

  Aan twee kanten van een hele lange brug staat een verhaaltje. De kandidaten staan verspreid over de brug en moeten het verhaal letterlijk aan elkaar doorgeven. Halverwege de brug moeten de verhalen elkaar dus kruisen.

 • Tijdrit Aflevering 5

  Op het einde van een fietsroute stelt Art elke minuut een vraag. Eén kandidaat moet hem de antwoorden geven, terwijl de anderen te fiets en gewapend met portofoon langs het parcours op zoek zijn naar enveloppes met deze antwoorden.

 • Spaanse les Aflevering 6

  De groep wordt verdeeld over de twee kabines van een kabelbaan. Gedurende de rit moeten ze een rij woorden van Spaans naar Nederlands vertalen en vice versa, maar ze hebben elkaars woordenboek en telefoons bij zich. Art overhoort een kandidaat uit beide groepjes.

 • Kandidaten weg Aflevering 6

  Verspreid door de stad staan grote poppen van negen kandidaten. De tiende is ergens verstopt; aanwijzingen hiervoor zitten achterop de andere negen poppen. In twee auto's moeten de kandidaten de tien poppen oppikken en daarmee de groepsfoto van aflevering 1 reconstrueren.

 • Zoek geen verschillen Aflevering 6

  In een theater staat een decor met twee kamers vol meubels.

 • Vier op een rij Aflevering 7

  In een loods wordt aan tafel een speciale variant van vier-op-een-rij gespeeld. Als de kandidaten samenwerken kan hier 1000 euro verdiend worden voor de pot. Maar wat als er ook groene en zwarte vrijstellingen liggen en heel veel jokers?

 • Pop-up restaurant Aflevering 7

  Op een pleintje opent Art een pop-up restaurant. Alles is voor de kandidaten geregeld behalve het eten. Met een klein startkapitaal moeten ze winst zien te maken door elders in de stad het eten te verzamelen voor hun eigen gasten. Lukt het ze de pot te verdubbelen?

 • Verlaten resort Aflevering 7

  In een verlaten resort liggen de koffers verstopt van alle kandidaten. Omstebeurt mogen ze op pad terwijl de anderen op camera's in de control room meekijken. Maar wie door de picolo's betrapt wordt, ligt uit het spel.

 • Geldklokken Aflevering 8

  In een grote fabriekshal zijn klokken verstopt die aftellen vanaf verschillende bedragen. Zodra een klok gevonden en gestopt wordt, is het resterende bedrag voor de pot. Klokken lopen echter door tot ver onder het nulpunt, dus het is zaak om op tijd te komen!

 • Omroep Santiago Aflevering 8

  Drie kandidaten gaan samen een televisieopname bijwonen van een lokale omroep. Een deel van hun teksten zal in het spaans zijn. De vierde kandidaat moet bijhouden welke vijf woorden op haar lijst niet genoemd worden. Elk woord is 250 euro waard.

 • Meten is weten Aflevering 8

  Met touwen moet het oppervlak van een enorme fabriekshal in stukken verdeeld worden volgens een tangram-afbeelding. Het aantal Mol-kaartjes op de grond in bepaalde vakken vormt opgeteld de code van een kluis met geld.

 • Van voor naar achteren Aflevering 9

  Eén van de kandidaten krijgt een bodycam. De anderen moeten hem door een druk resort leiden, naar Art. Onderweg komen ze geld tegen. Dat mogen ze alleen houden als de bodycam geen enkele gast op de foto zet!

 • Straatleven Aflevering 9

  De groep krijgt vijf foto's, gemaakt op plekken in een klein dorpje. De opdracht is simpel: Maak deze vijf foto's zo goed mogelijk na, in precies dezelfde setting en met dezelfde of soortgelijke personages. Elke foto is 200 euro waard, met een bonus als alle foto's juist zijn.

© 2023 Ronald van der Velden