StraatlevenOpdracht in aflevering 9

De groep krijgt vijf foto's, gemaakt op plekken in een klein dorpje. De opdracht is simpel: Maak deze vijf foto's zo goed mogelijk na, in precies dezelfde setting en met dezelfde of soortgelijke personages. Elke foto is 200 euro waard, met een bonus als alle foto's juist zijn.

Tags: Locals, Creatief en Foto's

Art wacht de groep op in Bayahibe. Tijd om het leven in de Dominicaanse Republiek vast te leggen. Hij heeft vijf foto’s meegenomen en wil dat de composities gereconstrueerd worden. Elke foto die ze goed namaken is 200 euro; er is een bonus van 500 euro als alle foto’s goed zijn. Ze krijgen een uur de tijd.

Zodra ze gaan lopen, worden ze vrij snel aangesproken en geholpen. Zo vinden ze al heel snel de locaties waar de foto’s genomen zijn. In het barretje regelen ze een geel shirt en een vrouw die het aan kan trekken. Een vuilniszak en bierflesje zijn ook zo gevonden, maar een bretels is lastiger. Een riem lukt wel en water als bier maakt het plaatje af.

Dan gaan ze naar de viswinkel. De eigenaar staat op de oorspronkelijke foto, dus die kunnen ze laten meehelpen. De weegschaal is er ook en vis is geen enkel probleem. Alleen de juiste broek heeft hij niet in de winkel liggen, maar de rest van de foto wordt schitterend.

Als derde wandelen ze naar de kapsalon, die vlakbij is. Daar zijn twee kappers én twee klanten nodig. Ze missen een kerel, dus laten ze de visboer weer opdraven. Met veel moeite zetten ze iedereen op de juiste positie en dat lijkt weer te lukken!

Vervolgens moet een foto op de begraafplaats gemaakt worden. Daar moet een meisje op komen te staan dus ze plukken een nogal jong meisje genaamd Adelaida van de straat. Het meisje en haar familie maken niet zo heel veel haast met Annemieke. De mannen vinden intussen de grafsteen en ze zetten het meisje met pet, zwachtel en bloemenkrans op de foto.

Ten slotte moet er een foto op het honkbalveld gemaakt worden, maar dat blijkt nogal een eind wandelen. Op het veld zijn kinderen en volwassenen genoeg, maar er moeten maar liefst zes mensen helpen met de foto en daar blijkt niet voldoende tijd voor te zijn…

Het drietal komt bij Art met vier (digitale) foto’s die worden vergeleken met het origineel. De begraafplaats is gelukt, maar de vis bij de viswinkel hangt verkeerd om. De kapperszaak is weer foutloos en de bar ook. In totaal dus 600 euro voor de pot, die op 12970 euro komt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden