TrappenOpdracht in aflevering 2

Art maakt een groepsfoto van een grote groep locals op een trap. Daarna krijgt de groep een kwartier om die foto te reconstrueren.

Tags: Locals, Foto's, Leren en Stad

Art neemt de groep mee naar een feestelijk plein waar druk gedanst wordt en honderden mensen zitten toe te kijken op de treden van een brede trap. Ze krijgen vijf minuten om een strategie te verzinnen. Dan zal Art een groepsfoto maken en zullen alle toeschouwers weglopen. De groep moet hen in vijftien minuten weer op de oude plek terugzetten, voordat Art een tweede foto neemt.

Remy krijgt de leiding en bepaalt dat er negen vakken gemaakt worden van toeschouwers. Elke kandidaat moet de indeling van een eigen vak onthouden. Marjolein zal het overzicht houden, maar ze bemoeit zich druk met de losse vakken.

Na de foto wordt het inderdaad een chaos. Maar Klaas heeft zijn groepje als een van de eerste al binnen no-time weer bij elkaar en ook Taeke heeft weinig tijd nodig. Ook Annemieke is klaar en er wordt al snel gejoeld door het publiek dat z"n plekje gevonden heeft.

Met nog vier minuten op de klok, is de groep deelnemers al klaar met het neerzetten van de deelnemers. Art pakt zijn tablet erbij en controleert rij voor rij de foto. Er zijn 7 van de 14 rijen goed uitgevoerd, dus wordt 700 euro verdiend. Als ze alle rijen goed gedaan hadden, zou het bedrag verhoogd zijn naar 2000 euro maar helaas!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden