Omroep SantiagoOpdracht in aflevering 8

Drie kandidaten gaan samen een televisieopname bijwonen van een lokale omroep. Een deel van hun teksten zal in het spaans zijn. De vierde kandidaat moet bijhouden welke vijf woorden op haar lijst niet genoemd worden. Elk woord is 250 euro waard.

Tags: Locals

De groep wordt opgewacht bij de omroep van Santiago, waar live televisie gemaakt wordt voor een miljoenenpubliek. Er is één couch potato nodig en drie kandidaten die wel willen schitteren in de spotlights. De drie mannen zullen over een uur een item verzorgen op televisie, in het Spaans.

Annemieke krijgt een woordenlijst waarmee ze de uitzending gaat bekijken. Zij moet bijhouden welke woorden niet genoemd zijn in de uitzending. Dat zijn vijf woorden, die elk 250 euro waard zijn voor de pot. De mannen moeten zich haasten, want de visagie wacht.

In een klein huisje neemt Annemieke plaats op de bank, waar ze de uitzending zal gaan bekijken. De mannen hebben intussen een tekst op papier gekregen die ze moeten uitspreken. Ze worden als introductie in het Engels voorgesteld. Na een reclameblok wordt Taeke weer de studio ingetrokken en gevraagd of hij nog iets te zeggen heeft.

Klaas wordt in de keuken neergezet, waar een spaanstalige kok bezig is. Hij heeft zelf geoefend hoe hij zich kan verexcuseren voor z’n slechte Spaans. Dan leest hij ook de voorbereide tekst voor, waar weer hetzelfde in terugkomt. En ten slotte komt Tim met een tekst over de werking van Twitter.

Na de uitzending komt Art aan Annemieke vragen welke woorden ze heeft kunnen afstrepen. Ze heeft een aantal woorden met zekerheid gehoord en een aantal op de gok weggestreept. Dat doet ze niet slecht, want ze heeft er 1000 euro mee verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden