Min of meer uitzonderlijkSeizoen 16, aflevering 8

Met een mengeling van trots en ongeloof verliet Rop het spel. Vooral zijn maatje Annemieke had het er moeilijk mee, misschien wel uit schuldgevoel. Maar ach, de vrijstelling die ze op zak heeft, biedt waarschijnlijk wel wat troost. Het was een nipte nederlaag; er was nóg een kandidaat met evenveel fouten bij de test. Maar wie was Rop te snel af en zit nu in de gevarenzone? Klaas, Tim, Taeke, Annemieke? Drie kandidaten, één mol. Eén ding is zeker: de groep verliest met Rop de zachte, relativerende factor. Wat overblijft is louter fanatisme, hard tegen hard. Vanaf nu is het ieder voor zich. Nog drie opdrachten en één test en executie en we weten wie de finalisten zijn van Wie is de Mol 2016.

Dag 16

De kandidaten praten nog na over de executie. Ze weten dat één iemand net zoveel fouten had als Rop, maar kunnen uit de volgende van de executie niets afleiden. Gelukkig is het snel tijd voor een opdracht om de magere pot te spekken.

Na een tweede opdracht in dezelfde fabriek, blikt de groep ’s avonds terug op hun reis. Annemieke vondt de kano’s heel tof; Taeke vond het theater het mooiste. Maar allemaal willen ze eigenlijk het laatste stukje van de reis ook nog graag meemaken.

Dag 17

Op de laatste dag voor de finale, wacht de kandidaten nog één opdracht maar wel eentje waar ze flink bekend mee kunnen worden. En dan volgt de test, waarmee de finalisten bepaald zullen worden. Tim zet nog snel drie jokers in en Taeke één joker.

Maar Annemieke had nog een vrijstelling die ze inzet om haar plaats in de finale te garanderen. En daarmee moet één van de mannen afvallen. Klaas ziet een groen scherm. Maar Taeke het rode. Hij moet vlak voor de finale naar huis. Tim is de derde finalist.

© 2023 Ronald van der Velden