Kandidaten wegOpdracht in aflevering 6

Verspreid door de stad staan grote poppen van negen kandidaten. De tiende is ergens verstopt; aanwijzingen hiervoor zitten achterop de andere negen poppen. In twee auto's moeten de kandidaten de tien poppen oppikken en daarmee de groepsfoto van aflevering 1 reconstrueren.

Tags: Foto's, Zoeken, Rijden, Verzamelen en Stad

Klaas, Taeke en Tim gaan op pad met een mooi rood autootje dat ze van Art krijgen. Ze zijn al dagenlang op zoek naar de mol, maar vandaag gaan ze op zoek naar zichzelf. Op een kaart staat de locatie van negen poppen van kandidaten aangegeven. Die hebben samen de aanwijzingen voor de tiende pop.

Als ze bij het eindpunt binnen een uur de groepsfoto van de eerste aflevering kunnen reconstrueren, verdienen ze 2000 euro. Cécile, Annemieke en Rop staan ergens anders in de stad op instructies te wachten.

Zodra de tijd loopt mogen ze de andere groep instrueren. Die hebben dezelfde kaart met negen kruisjes dus ze verdelen de stad in oost en west. Als eerste komen de mannen Taeke tegen: een levensgrote pop vastgemaakt aan een paal. Die wordt in de auto geladen.

De anderen gaan willekeurig rondrijden want zij blijken niet te weten waar ze de opdracht gestart zijn. Uiteindelijk vinden zij Marjolein en weten ze waar ze zijn. Achterop alle poppen zit een briefje met één woord.

Langzaam worden alle andere poppen ook verzameld en de sfeer in de auto"s is geweldig. Cécile checkt intussen alle etalages. Als alle poppen verzameld zijn inclusief Ellie die goed verstopt was. Ze moeten naar het hoogste punt om de ontbrekende kandidaat te vinden.

Dan maken ze de opstelling voor de groepsfoto. Maar daar zitten fouten in: Cecile, Airen en Tim staan op de verkeerde plaats. Heel veel moeite voor 0 extra euro"s!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden