Pop-up restaurantOpdracht in aflevering 7

Op een pleintje opent Art een pop-up restaurant. Alles is voor de kandidaten geregeld behalve het eten. Met een klein startkapitaal moeten ze winst zien te maken door elders in de stad het eten te verzamelen voor hun eigen gasten. Lukt het ze de pot te verdubbelen?

Tags: Eten en koken, Locals, Fietsen en Stad

Art heet Rop en Taeke welkom in een restaurant midden op het plein: El Molino. Eigenlijk alles wat er is, staat al op tafel. Er zijn zelfs al vijf reserveringen en er is een menukaart, maar de kandidaten mogen de prijzen zelf invullen. Oja, en de keuken ontbreekt nog. Maar er is 2500 peso startkapitaal en twee fietsen. Als ze dat weten te verdubbelen, krijgen ze 1000 euro. Elke peso daar bovenop levert ook 10 euro op.

Het duo krijgt anderhalf uur de tijd totdat het restaurant opent. Ze gaan op pad om andere restaurants te vinden waar het eten vandaan kan komen. Ze vinden kipkroketten en hamburgers en stap voor stap weten ze het hele menu te verzamelen. De prijzen worden bij elkaar gegokt.

Drie kwartier voor opening mogen de andere kandidaten ook naar het restaurant. Taeke wordt de general manager die het trio instrueert dat de bediening op zich zal nemen. Hij heeft een plattegrondje gemaakt van de stad waar al het eten te vinden is. Rop en Annemieke worden gastheer en gastvrouw; Tim en Klaas gaan op pad en Taeke let op drankjes en geld.

Klaas en Tim racen zich een ongeluk en halen overal het bestelde eten vandaan. Maar na verloop van tijd raakt het geld op, omdat de gasten pas achteraf betalen. Tim wil de gasten vooraf laten betalen, maar wordt teruggestuurd om te onderhandelen met zijn leveranciers. "Een man een man, een woord een woord" blijkt bij alle temperamentvolle mannen te werken.

De gasten moeten eerst met patat tevreden gehouden worden terwijl Klaas en Taeke proberen het keukenpersoneel van de restaurants harder te laten werken. Uiteindelijk arriveert ook de kipkroket en de andere gerechten en kunnen de klanten bediend worden. Op het nippertje worden alle bonnen uitgedeeld en de rekeningen bij de leveranciers betaald.

De groep had als opdracht om de 2500 peso"s te verdubbelen. Na betaling van schulden blijft er nog 5250 peso over. Het is niet helemaal duidelijk wat de koers is voor de 50x10 extra verdiende peso"s, maar Art betaalt hen 1060 euro voor de pot. Die komt op 6670 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden