Iets is nietsSeizoen 16, aflevering 7

En weer moest een vrouw het spel verlaten. Cecile zag haar plan om zonder leugens de finale te bereiken, stranden. Altijd de waarheid vertellen en toch Wie is de Mol winnen? Het was ook wel heel ambitieus. Precies de helft van de groep die begon aan de zoektocht in Santo Domingo is nog over. Het vijftal staat een opdracht te wachten die het hele spel op z'n kop kan zetten. Een opdracht die een hecht verbond zomaar zou kunnen verbreken en die misschien wel de weg naar de finale kan vrijmaken. Maar eerst mag de groep genieten van een luxe resort aan de wonderschone baai van Sosua.

Dag 14, Sosua

De groep is nog maar met vijf en alles wordt een stuk overzichtelijker. Rop werpt zich spontaan op als DJ in het busje, dat onderweg is naar een luxe resort: The Sand Castle. Een schittende locatie waar vele gasten mee naar Sosua werden gelokt... behalve dat er niemand meer verblijft. Of wel?

Die avond gaan de kandidaten naar het strand. Cecile is één dag voor haar verjaardag uit het spel gespeeld. Met z"n vijven maken ze een filmpje voor haar.

Dag 15, Puerto Plata

De volgende dag gaat de groep opnieuw naar een vervallen plaats; een oude open loods waar Art hen opwacht voor een strategisch, individueel spelletje. Annemieke gaat ervandoor met de jackpot. Maar weet iedereen nu nog wat hij wanneer in moet zetten? De stemming is veranderd, maar vanavond moet iedereen zich van zijn vrolijkste kant laten zien.

Bij de lunch zoekt Art twee kandidaten met organisatorisch talent, management skills, handelsinzicht en gevoel voor gastvrijheid. Rop en Taeke worden aangewezen. Zij zullen zich uiteindelijk in het zweet rennen om een lokaal restaurantje te runnen samen met de anderen. Maar niet zonder succes!

Die avond vindt er geheimzinnig overleg plaats. Annemieke wil wel van Klaas horen, wanneer die zijn zwarte vrijstelling inzet. Op zijn beurt wil hij graag jokers van haar hebben om zichzelf te redden - vijf maar liefst. Klaas zal dan direct de jokers spelen en Annemieke haar eigen vrijstelling. De ronde erna kan Klaas dan de zwarte vrijstelling spelen. Maar Annemieke wil niet - ze gaat het zelf proberen, in de wetenschap dat elke kandidaat de zwarte vrijstelling wel direct in zou zetten.

Dag 16, Puerto Plata

De volgende ochtend voelt Annemieke zich toch schuldig. Ze deelt een joker uit aan Rop. En dan volgt de test. De grote vraag is nu wat Klaas met zijn zwarte vrijstelling gedaan heeft - en die blijkt ingezet. Daarmee vervallen de ingezetten jokers. Klaas, Tim en Annemieke krijgen een groen scherm. Het is Rop die zijn spullen moet pakken.

© 2023 Ronald van der Velden