De metroOpdracht in aflevering 1

De kandidaten stappen omstebeurt in een metro, met elk een opdracht op zak. In totaal moeten 54 mensen verzameld worden op het eindpunt van de lijn. Wat de groep niet weet, is dat één van de deelnemers eigenlijk een andere opdracht heeft.

Tags: Locals, Verzamelen, Tunnel en Openbaar vervoer

Iedere kandidaten stapt vanaf een ander station op de metro richting Mamá Tingó. Art ontmoet Klaas op het station. Elke kandidaat heeft een enveloppe met een opdracht bij zich. Klaas zou een muzikant moeten vinden en deze meenemen naar het eindpunt. Maar hij hoeft die opdracht niet te vervullen, hij krijgt een speciale missie.

Annemieke moet twee mensen van haar eigen leeftijd meenemen. Marjolein gaat op zoek naar drie mensen in uniform. Tim zoekt vier vrouwen met de naam Maria. Airen zoekt vijf mensen met baarden. Rop moet zes vrouwen vinden met rode nagellak. Remy zoekt zeven mannen genaamd Juan. Cecile zoekt acht mannen met rugzak. Taeke zoekt negen mooie meisjes. Ellie zoekt tien mensen met een hoofddeksel.

Art en Klaas wachten hen op bij het eindpunt. De individuele opdrachten worden gecontroleerd maar helaas is het niet iedereen gelukt om voldoende mensen te vinden. Helaas komen ze een hoop mensen tekort.

Maar de opdracht van Klaas blijkt van doorslaggevend belang. Klaas moest inschatten of het de groep zou lukken om de 54 benodigde reizigers te strikken. Hij gokte dat het niet zou lukken en daarmee verdient hij de eerste 1000 euro voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden