WijsheidSeizoen 16, aflevering 1

Het seizoen bgint met een uitleg van het spel en tips aan de onzichtbare mol. Daarna komen we terecht in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) waar de groep kennis maakt met het spel in de vorm van twee opdrachten. Dan volgt een executie, maar de eerste test verloopt al anders dan normaal...

Dag 1, Santo Domingo

De eerste dag in Santo Domingo begint direct met een ondergrondse opdracht. Gelukkig wordt hierbij geld verdiend voor de pot! Dat levert wel direct een discussiepunt op; wie mag het geld beheren? Ellie verzamelt vast het geld, maar Tim houdt zijn 100 euro achter omdat hij nog niemand vertrouwt. Taeke volgt zijn voorbeeld.

Dag 2

Ellie bespreekt vast met Klaas en Remy dat ze zich zorgen maakt het penningmeesterschap te verliezen. Ze wil koste wat het kost, voorkomen dat de rest van het geld in handen komt van Tim en Taeke.

Dan gaat de groep met een bus op stap naar een grote zandvlakte, waar een fysieke opdracht op hen wacht. Er wordt geen geld verdiend, dus is het tijd voor de vraag wie penningmeester wordt - al heeft Art daar niet om gevraagd. Er volgt een verrassende stemming waarbij Klaas gekozen wordt.

Tenslotte volgt de test. We zien de eerste verdenkingen van de kandidaten, als ze in een haventje de test maken. En dan is het tijd om de tweede opdracht af te maken. Het blijkt dat Rop, Annemieke en Klaas hun scherm moeten zien. Zij krijgen alle drie een groen scherm. Er valt niemand af!

© 2023 Ronald van der Velden