AfleveringenSeizoen 16

 • Wijsheid Aflevering 1

  Het seizoen bgint met een uitleg van het spel en tips aan de onzichtbare mol. Daarna komen we terecht in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) waar de groep kennis maakt met het spel in de vorm van twee opdrachten. Dan volgt een executie, maar de eerste test verloopt al anders dan normaal...

 • Het laatste woord... letterlijk Aflevering 2

  Voor drie kandidaten was het extra spannend, de allereerste executie. De rest is veilig. Maar Annemieke, Klaas en Rop kregen hun scherm te zien. Drie keer groen, geen afvaller dus. Da's deze aflevering wel anders. Drie opdrachten en dan gaat de eerste kandidaat zeker weten naar huis. De mol kan niet wachten! En voordat dat gebeurt, keren maar liefst vijf oud-mollen terug in het spel. Met, voor de goede verstaander, nuttig advies.

 • Wie schrijft die blijft Aflevering 3

  Ze zou finalist worden, of de eerste afvaller, zei haar voorgevoel. Helaas voor Airen werd het optie twee en moest ze naar huis. De groep worstelt intussen met het mysterie van het geld, "follow the money". Sommigen nemen dat wel heel letterlijk en zijn op zoek naar geheime tekens op de biljetten. Best scherp van ze. Je zou toch maar rondlopen met een verborgen aanwijzing, portret van de mol bijvoorbeeld, zonder dat je het doorhebt. Ook vanavond kan de groep weer geld verdienen voor de pot. Ze moeten in het duister opereren. En juist daar schuilt het grootste gevaar...

 • Minder dan je denkt Aflevering 4

  De schokgolven van de vorige test en executie trillen nog flink na. De groep moest afscheid nemen van harpist Remi, maar maakte meer kwijt: 2340 euro uit de pot, een astronomisch bedrag. Betaald voor de macht over de test. Belachelijk vindt de groep, op een enkeling na. De openheid is verdwenen, informatie delen lijkt iets van het verleden. Maar misschien verandert dat door het vertrek uit Santo Domingo. De groep reist naar het schiereiland Samana, waar de tropische omgeving ze bijna dwingt om te ontspannen. Toch zullen ze ook hier scherp moeten blijven, want het is niet alleen de mol voor wie ze op hun tellen moeten passen.

 • 3 al weg, 7 over Aflevering 5

  Het lijkt wel een uitgebreid gezin, de kandidatengroep van dit jaar: Lekker huiselijk rollen ze door het spel heen. Schone schijn misschien, want de openheid is ingeruild voor mysteries. Er borrelt vanalles onder het oppervlak dat het verse gezinsgeluk kan verstoren. Bij iedere afvaller die vertrekt valt het afscheid de groep zwaarder, al leek Marjolein vooral perplex te staan dat juist politievrouw Ellie na een glorieuze klimpartij het spel moest verlaten. Weg was haar hoofdverdachte, of speelt de actrice dat en kiest ze geheel volgens eigen script gewoon weer een nieuwe nepgedachte?

 • Misplaatst Aflevering 6

  Een finale met alleen maar vrouwen, dat zit er niet in dit jaar. Want na Ayren en Ellie kreeg Marjolein haar rode scherm te zien. Dus zijn er nog maar twee vrouwen over. Cécile die ogenschijnlijk onbewogen door het spel gaat en Annemieke die een stuk ondoordachter lijkt te opereren. Ze nemen het op tegen vier mannen. De semi-Siamese tweeling Taeke en Tim die elkaar in het spel geen moment loslaten, Rob die een stuk zelfverzekerder lijkt na het hernieuwde verbond met Annemieke en Klaas, die vooral z'n eigen plan trekt.

 • Iets is niets Aflevering 7

  En weer moest een vrouw het spel verlaten. Cecile zag haar plan om zonder leugens de finale te bereiken, stranden. Altijd de waarheid vertellen en toch Wie is de Mol winnen? Het was ook wel heel ambitieus. Precies de helft van de groep die begon aan de zoektocht in Santo Domingo is nog over. Het vijftal staat een opdracht te wachten die het hele spel op z'n kop kan zetten. Een opdracht die een hecht verbond zomaar zou kunnen verbreken en die misschien wel de weg naar de finale kan vrijmaken. Maar eerst mag de groep genieten van een luxe resort aan de wonderschone baai van Sosua.

 • Min of meer uitzonderlijk Aflevering 8

  Met een mengeling van trots en ongeloof verliet Rop het spel. Vooral zijn maatje Annemieke had het er moeilijk mee, misschien wel uit schuldgevoel. Maar ach, de vrijstelling die ze op zak heeft, biedt waarschijnlijk wel wat troost. Het was een nipte nederlaag; er was nóg een kandidaat met evenveel fouten bij de test. Maar wie was Rop te snel af en zit nu in de gevarenzone? Klaas, Tim, Taeke, Annemieke? Drie kandidaten, één mol. Eén ding is zeker: de groep verliest met Rop de zachte, relativerende factor. Wat overblijft is louter fanatisme, hard tegen hard. Vanaf nu is het ieder voor zich. Nog drie opdrachten en één test en executie en we weten wie de finalisten zijn van Wie is de Mol 2016.

 • Fotofinish Aflevering 9

  En ook het laatste duo van dit seizoen moest eraan geloven: Nadat Annemieke haar bondgenoot Rop zag vertrekken, moest deze keer Tim afscheid nemen van z’n makker Taeke. Maar dat was een stuk minder emotioneel. De kersverse finalist reageerde laconiek, alsof hij er al op voorbereid was. En zo staat Tim in de finale, met Klaas die hem vanaf dag één verdenkt. En met Annemieke, die lang heeft getwijfeld maar nu overtuigd lijkt: Klaas is de mol. Die zekerheid kan ook haar valkuil zijn, want ook als Tim de mol is, had ze dankzij haar vrijstelling in de finale gestaan. Of had ze die sowieso gehaald, als mol? Het drietal gaat nog één keer op pad en trekt naar het vissersdorp Bayahibe waarvandaan dagelijks boten vertrekken naar de meest paradijselijke stranden ter wereld.

 • Wie is de Mol? Aflevering 10

  Wekenlang opereerde de mol in het duister, saboteerde waar het kon en ontregelde naar hartenlust. De mol zag de ene na de andere kandidaat het spel verlaten. En vanavond komt die mol hier, in het Vondelpark tussen al deze mensen en onder het oog en in het volle licht van de camera’s eindelijk naar buiten. We gaan antwoord krijgen! Er zijn nog drie kandidaten in het spel maar wie is de mol, wie is de winnaar en wie de verliezer?

© 2023 Ronald van der Velden