3 al weg, 7 overSeizoen 16, aflevering 5

Het lijkt wel een uitgebreid gezin, de kandidatengroep van dit jaar: Lekker huiselijk rollen ze door het spel heen. Schone schijn misschien, want de openheid is ingeruild voor mysteries. Er borrelt vanalles onder het oppervlak dat het verse gezinsgeluk kan verstoren. Bij iedere afvaller die vertrekt valt het afscheid de groep zwaarder, al leek Marjolein vooral perplex te staan dat juist politievrouw Ellie na een glorieuze klimpartij het spel moest verlaten. Weg was haar hoofdverdachte, of speelt de actrice dat en kiest ze geheel volgens eigen script gewoon weer een nieuwe nepgedachte?

Dag 9

De dag begint met een rustiek ontbijt, waar Cecile in een net gestreken blouse beseft dat er drie moeders overgebleven zijn in het spel. Er worden nog veel grappen gemaakt maar elkaar echt vertrouwen doen de kandidaten niet meer. Tijd voor een opdracht om te zien hoe goed ze nog kunnen samenwerken.

Rop doet die middag een bekentenis aan Annemieke: Hun bondje is niet helemaal heilig, want de afgelopen tests heeft hij haar ook aangemerkt als één van de verdachten. Tijd om hun verbondje weer een beetje aan te scherpen en ze beloven elkaar plechtig de mol niet te zijn.

Dag 10

Op de tiende dag volgt nog een dag aan het water, waar wederom geld kan worden verdiend als de groep goed samenwerkt en communiceert. En dan volgt de test. Een groen scherm voor Klaas, Annemieke, Cecile en Rop

© 2023 Ronald van der Velden