Geld matchenOpdracht in aflevering 3

De kandidaten worden in groepjes gedropt in het centrum. Iedereen heeft 1/3 van een geldbiljet bij zich. Verspreid door de stad staan vijf palen met de resterende stukjes. Door steeds een eigen biljet te wisselen met wat bij een paal hangt, kunnen de biljetten gecompleteerd worden.

Tags: Communicatie, Zoeken, Verzamelen, Geld en Stad

De groep wordt in tweetallen en een drietal gedropt op verschillende plaatsen in Santo Domingo. Iedere deelnemer ontvangt bij de start een derde deel van een geldbiljet. Om het geld te verzilveren, moeten ze het biljet compleet maken. Verspreid door de koloniale binnenstad staan vijf palen, ook met een deel van een biljet.

Ze mogen een biljet van zo"n paal meenemen, maar dan moet een ander deel daar achterblijven. Om de 1000 euro te matchen, moeten ze ondergronds. Taeke en Annemieke laten een 1000 euro achter in ruil voor hun tweede 500 biljet. Ze hebben met Tim en Klaas afgesproken dat die het derde deel achterlaten; zij gaan naar het derde 250 euro biljet op zoek.

Het drietal heeft 100, 250 en 1000 euro. Ellie en Rop starten met 50 en 100 euro. Deze groepjes proberen met elkaar te ruilen, maar eerst kan Rop de eigen paal niet vinden. En ook het plein met het drietal blijkt voor hen totaal onvindbaar.

Taeke en Annemieke maken intussen hun setje van 500 euro compleet. Rop en Ellie komen plotseling ook bij hun plein terecht. Zij worden weer weggestuurd totdat Taeke beseft dat ze de 500 euro niet mogen pakken zonder iets achter te laten.

Klaas en Tim komen bij het drietal aan. Ze ruilen zo, dat het drietal de 250 euro compleet maakt en zijzelf voor de 1000 euro op pad kunnen. Ze vragen nog even aan hun vaste groepje locals de weg naar de metro, waarmee ze onder de grond zouden kunnen. Maar dat is nogal een stuk lopen naar de andere kant van de rivier.

Rop en Ellie komen bij Take terug om een briefje van 50 achter te laten. Ellie gaat dan alleen verder om een briefje van 1000 op te halen voor de twee mannen die hier ook mee aan de slag zijn. Tevergeefs... ze hebben geen idee waar ze moeten zoeken.

Uiteindelijk zijn de setjes van 250 en van 500 euro gematcht, dus is er 750 euro verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden