Zoek geen verschillenOpdracht in aflevering 6

In een theater staat een decor met twee kamers vol meubels.

Tags: Communicatie en Jokers

Art wacht de groep op in een theater, waar voorstellingen gegeven worden met telkens wisselende decors. De kandidaten gaan die middag aan de slag als decorbouwer. Er moeten eerst twee drietallen gevormd worden. Daarna legt Art de rest van de opdracht uit.

Op het podium staan twee groepen meubels met een grote scheiding ertussen. Beide delen moeten ingericht worden als identieke eetkamers. De groep mag wel met elkaar overleggen, maar niet kijken aan de andere kant van de scheiding. Ze krijgen allebei een meetlint van Art.

Ze krijgen een half uur de tijd om 1500 euro te verdienen voor de pot. Maar dan moeten beide helften wel exact hetzelfde zijn. Tim gaat bij Annemieke en Klaas in een groep; Rop speelt met Cécile en Taeke.

Al snel vindt Cécile in de grote mand twee witgeverfde jokers. Ook aan de andere kant blijken er twee verstopt te liggen. Tim merkt op dat als ze alle vier de jokers weghalen, er nog steeds een symmetrische situatie gemaakt kan worden. Annemieke protesteert nog maar Tim gaat zijn gang.

Halverwege de opdracht merkt Taeke op dat de andere groep wellicht per ongeluk met inches aan het meten is in plaats van centimeters. Taeke vindt zelf nog een onderzetter met mol-logo erop, dit lijkt ook een joker. Er worden meer jokers gevonden zoals tussen een stapel boeken; deze is voor Rop.

De glazen, boeken en het servies op tafel lijken het moeilijkste stukje. Toch ontstaan er twee mooie eetkamers. Maar zijn ze identiek? Art is trots op de orde en structuur van werken. Maar er blijken teveel verschillen. De indeling van de kasten en de tafels is niet hetzelfde, dus de opdracht mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden