Zoek geen verschillen

In een theater staat een decor met twee kamers vol meubels.

00:04:00 Opdracht: Zoek geen verschillen
Art wacht de groep op in een theater, waar voorstellingen gegeven worden met telkens wisselende decors. De kandidaten gaan die middag aan de slag als decorbouwer. Er moeten eerst twee drietallen gevormd worden. Daarna legt Art de rest van de opdracht uit.

00:04:36 Opdracht: Zoek geen verschillen
Op het podium staan twee groepen meubels met een grote scheiding ertussen. Beide delen moeten ingericht worden als identieke eetkamers. De groep mag wel met elkaar overleggen, maar niet kijken aan de andere kant van de scheiding. Ze krijgen allebei een meetlint van Art.

00:05:10 Opdracht: Zoek geen verschillen
Ze krijgen een half uur de tijd om 1500 euro te verdienen voor de pot. Maar dan moeten beide helften wel exact hetzelfde zijn. Tim gaat bij Annemieke en Klaas in een groep; Rop speelt met Cécile en Taeke.

00:06:33 Opdracht: Zoek geen verschillen
Al snel vindt Cécile in de grote mand twee witgeverfde jokers. Ook aan de andere kant blijken er twee verstopt te liggen. Tim merkt op dat als ze alle vier de jokers weghalen, er nog steeds een symmetrische situatie gemaakt kan worden. Annemieke protesteert nog maar Tim gaat zijn gang.

00:08:41 Opdracht: Zoek geen verschillen
Halverwege de opdracht merkt Taeke op dat de andere groep wellicht per ongeluk met inches aan het meten is in plaats van centimeters. Taeke vindt zelf nog een onderzetter met mol-logo erop, dit lijkt ook een joker. Er worden meer jokers gevonden zoals tussen een stapel boeken; deze is voor Rop.

00:14:01 Opdracht: Zoek geen verschillen
De glazen, boeken en het servies op tafel lijken het moeilijkste stukje. Toch ontstaan er twee mooie eetkamers. Maar zijn ze identiek? Art is trots op de orde en structuur van werken. Maar er blijken teveel verschillen. De indeling van de kasten en de tafels is niet hetzelfde, dus de opdracht mislukt.

Afbeeldingen