TijdritOpdracht in aflevering 5

Op het einde van een fietsroute stelt Art elke minuut een vraag. Eén kandidaat moet hem de antwoorden geven, terwijl de anderen te fiets en gewapend met portofoon langs het parcours op zoek zijn naar enveloppes met deze antwoorden.

Tags: Communicatie, Quizvragen, Route, Zoeken, Rijden, Fietsen en Verzamelen

De groep gaat een lastige quiz spelen aan een schitterend strand. De antwoorden kunnen ze bij elkaar fietsen. De antwoorden hangen al op palmbomen langs het pad waarover ze gaan fietsen. Alle kandidaten hebben portofoons. Art zal na tien minuten de eerste vraag stellen aan de overkant van de baai. Daarna volgt elke minuut een vraag. De groep moet zorgen dat er iemand tegenover hem staat met de antwoorden.

Taeke gaat als eerste voorop naar Art. De anderen mogen pas na vijf minuten gaan fietsen. De langzaamste gaat achteraan. Elke kandidaat zal met een portofoon bij een genummerde vraag wachten tot het antwoord aan Art is doorgegeven.

Tim gaat voorop met Annemieke, Rop, Klaas, Marjolein en tenslotte Cecile achter zich. Taeke is al na vijf minuten bij Art, maar hij heeft de groep weinig kunnen vertellen over de positie van de enveloppes. Intussen vindt Cecile in het zand een gevallen portofoon.

De eerste enveloppe die het drietal voorop vindt, is enveloppe 7. De eerste zes lijken ze dus al overgeslagen te hebben. Er is dan nog één minuut over en intussen beseft Marjolein dat zij haar portofoon kwijt is. Ze keert echter niet om, maar fietst verder naar Annemieke om dit te melden. De eerste vraag is inmiddels onbeantwoord gesteld.

Hetzelfde gebeurt voor enveloppe twee, drie en vier. Het lukt uiteindelijk om Marjolein en haar porto te bereiken. Zij staat bij boom 5, maar vindt daar geen enveloppe met nummer 5. Pas bij vraag 7 lukt het Klaas om een correct antwoord te geven en Tim scoort punten voor vraag 8.

Dan heeft de groep de smaak te pakken en weet Tim ook vraag 9 tijdig te bereiken. De rest is nog steeds aan het dwalen en vindt inmiddels de gemiste enveloppes terug, maar dat is mosterd na de maaltijd. De rest van de enveloppes wordt ook niet meer gevonden.

Verrassend, want de enveloppes hingen op volgorde langs het pad. Er zijn slechts drie vragen correct en tijdig beantwoord, dus is 600 euro verdiend. De pot komt daarmee op 4910 euro. Ze hadden echter 2400 euro kunnen verdienen met de twaalf vragen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden