Kiezen of delenOpdracht in aflevering 4

De kandidaten maken duo's. Er gaan steeds twee kandidaten uit verschillende duo's een steengroeve in om een populair voorwerp te pakken. Ze weten vooraf wat er te halen valt, maar geven ze elkaar de juiste informatie?

Tags: Vrijstelling, Test, Geld en Jokers

Tijdens de lunch belt Art de groep op met een cryptische instructie: Bij de volgende opdracht draait het om soepele samenwerking en strategisch inzicht. Jullie gaan in duo"s opereren. Zorg ervoor dat die gekozen zijn voor ik jullie zie. Tot zo!"

De kandidaten gaan een steengroeve in. Daar staan palen met mandjes waarin vanalles zit wat de kandidaten vast graag willen hebben. Ze hoeven het alleen maar te pakken. Ze krijgen zelfs een inventarislijst met de precieze inhoud van de mandjes.

Er gaan steeds twee duo"s vijf minuten de steengroeve in. Als iemand te laat terug komt, verliest die z"n opbrengst. De duo"s worden sowieso gesplitst en dus moeten ze afstemmen, wie uit het duo als eerste het spel in gaat. De vraag is dan, wat er al weggepakt is en wat er nog ligt.

Annemieke wil gelijk met Taeke. Rop stort zich op Tim. Ellie gaat met Klaas en Cecile met Marjolein. Ze worden gemengd; als eerste mag Annemieke met Klaas de mijn in. Annemieke vindt twee minuten lastig in te schatten, dus zingt ze "Song 2" in haar hoofd. Ze komt cijfercodes tegen en kistjes met cijfersloten, maar ze laat deze links liggen. Ze pakt drie jokers en -500 euro.

Bij de overdracht liegt Annemieke al gelijk; ze bluft dat ze maar een enkele joker heeft. Het is dan aan Tim en Cecile om de mijn in te gaan. Tim pakt de kaart met tips voor test 4; Cecile is te laat terug en heeft helaas niet. Bij de overdracht vertelt Tim niet super veel, hij vertrouwt Rop nog lang niet.

Dan gaan Taeke en Ellie het veld in. Ellie wil het kistje met een vrijstelling openen, maar ze gebruikt de verkeerde cijfercode. Taeke komt nog een losse joker terug en beseft dat Annemieke gelogen heeft. Ellie gaat dan voor de bruine enveloppe met de tekst "Pak af".

Dan gaan Rop en Marjolein. Rop probeert tegelijkertijd een cijfercode te onthouden en de twee minuten af te tellen, maar dat lukt hem niet. Marjolein probeert de cijfercodes op het slot, maar dat lukt haar niet. Ze laat ook geld en het Spaanse woordenboek liggen. Ze gaat voor de 500 euro voor de pot. En Rop is te laat...

Als de groep weer compleet is, weten ze niet van elkaar wie wat heeft. Wel dat Ellie de "Pak af" gevonden heeft. Zij krijgt twee minuten de tijd om de groep te ondervragen en dan moet ze een beslissing nemen. Ze rent naar de groep en begint te fouilleren.

Annemieke laat slechts een losse joker zien; van Klaas neemt ze aan dat die ook een losse joker heeft. Tim probeert haar in de maling te nemen maar geeft toch toe aan de strenge blik van de politieagent. Ze pakt zijn informatie over de test.

Pas dan vertelt Art dat er 500 en -500 euro gepakt is en dus werd er niets voor de pot verdiend. Op de inventarislijst stond ook een waardevol woordenboek. Daar blijkt 2000 euro in te zitten. Helaas geeft niemand iets om de pot...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden