LaserOpdracht in aflevering 3

Bij een oud kasteel is een hindernisbaan opgebouwd waar 's nachts lasergame wordt gespeeld met schutters en gewapende drones. De groep verdeelt 1500 euro over de kandidaten en moet zoveel mogelijk naar de overkant brengen. Wie weet een verdubbelaar mee te pakken?

Tags: Schieten, Snelheid, 's Nachts en Jagen en vluchten

Bij een oud kasteel gaat de groep proberen om de overkant van een speelveld te bereiken zonder neergeschoten te worden door lasers. Ze krijgen 1500 euro om te verdelen over de kandidaten; wie de overkant haalt, brengt zijn bedrag in de pot. Er zijn ook meerdere verdubbelaars te halen in het veld.

De groep krijgt portofoons mee om te overleggen tijdens het spelen. Tim gaat als verkenner het veld in. Taeke en Ellie krijgen elk 500 euro mee. Tim geeft de locatie door van de verdubbelaars en ziet zichzelf ook geconfronteerd met een aantal drones met laserguns aan boord. Hij wordt uiteindelijk neergeschoten.

Klaas en Annemieke gaan als tweede. Annemieke blijft een tijdje stilzitten voor ze gaat rennen en wordt daardoor vlak voor het eindpunt neergeschoten. Maar Klaas haalt wel het eindpunt. Beide hadden een verdubbelaar. Klaas verdubbelt zijn 100 euro.

Remy en Taeke gaan als derde. Ze hebben een goede strategie waarbij ze elkaar continu kruisen om de schutters en drones af te leiden. Taeke brengt in ieder geval 500 euro met een verdubbelaar binnen; de opbrengst van Remy is onbekend.

Dan is het de beurt aan Rop. Hij doet een dappere poging om de wereld te bewijzen dat hij echt wel kan zigzaggen en ontwijken, maar loopt al na 20 meter een vangnet in. Hij probeert alsnog het eindpunt te bereiken maar wordt afgeschoten door het legertje drones.

Ellie gaat dan en voelt zich als een vis in het water met al haar politie-ervaring. Ze haalt probleemloos het eindpunt. Maar hoe krijgt ze het voor elkaar om de verdubbelaar aan te raken maar toch te laten hangen?

Tenslotte gaan Marjolein en Cécile aan de slag. Marjolein wordt afgeschoten. Cécile wordt nog even uitgelachen om haar witte strakke broek (ooit opende ze een meldpunt witte leggings), maar het eindpunt haalt ze wel met een verdubbelde 100 euro.

De totaalopbrengst van deze opdracht blijkt 1700 euro, waarbij Taeke de grote held van de groep is.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden