Verlaten resortOpdracht in aflevering 7

In een verlaten resort liggen de koffers verstopt van alle kandidaten. Omstebeurt mogen ze op pad terwijl de anderen op camera's in de control room meekijken. Maar wie door de picolo's betrapt wordt, ligt uit het spel.

Tags: Communicatie, Camera's, Bagage, Jagen en vluchten en Zoeken

De kandidaten zijn aangekomen bij het Sand Castle resort. Hier zijn hun koffers ingecheckt. Per ongeluk, want het resort is al jaren verlaten: Een soort spookdorp. Iedereen moet hier z"n eigen koffer zoeken en ophalen. Maar wel moeten zij oppassen voor de drie achtergebleven picolo"s. Wie ingesloten wordt, ligt uit het spel. Er is een control room waarmee 16 camera"s gezien kunnen worden. Er is drie kwartier en er kan 300 euro per koffer verdiend worden.

Rop gaat als eerste de control room uit. Hij rent als een kip zonder kop over het resort maar verschijnt op geen enkele camera en komt geen koffers tegen. Na een kwartier wordt hij ingesloten door de drie picolo"s. Taeke gaat als tweede en vindt de koffer van Rop, maar hij mag alleen zijn eigen koffer meenemen. Hij komt nog een tweede koffer tegen, geeft goede aanwijzingen en wordt dan ingesloten.

Klaas zou zijn eigen koffer nu moeten kunnen vinden op basis van eerdere aanwijzingen, maar meldt dat het om Tims koffer gaat. Inmiddels zijn er nog maar twee mensen in de control room: Annemieke en Tim. Volgens Klaas komen alle aanwijzingen niet en ook hij verdoet veel tijd voordat hij uit het spel ligt.

Als vierde gaat Tim op pad, op aanwijzing van Annemieke. In eerste instantie lijkt zij hem volledig de verkeerde kant op te sturen, tot Tim boos wordt. Klaas had zijn koffer wel gezien en zodra ze dat beseffen, vindt Tim zijn de koffer vrij snel. Met nog een paar seconden op de klok sprint hij de control room binnen.

Er is 300 euro verdiend. Maar Art is nogal ontevreden. Was de groep blind? Boven elk camerabeeld stond op welk blok of welke ingang deze gericht was. Diezelfde nummers waren tijdens het lopen door het resort ook gewoon te zien. Penningmeester Annemieke biecht op dat ze het één minuut voor tijd gezien heeft. De pot komt op 6610 euro maar het had veel meer kunnen zijn.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden